Горохівчанина не пустила за кордон через борг

16 Листопада 2017, 12:16
3747

Українців все частіше не випускають за кордон через борги як перед державою, так і особистих.

Так, у списку боргів, з-за яких можуть відмовити у виїзді за кордон – неоплачені комунальні квитанції, штрафи за порушення правил дорожнього руху, кредитні зобов’язання і аліменти, пише сайт povin.com.ua

В Одеській області суд заборонив виїзд українців за кордон, з-за того що у нього борг у 992 грн перед місцевим водоканалом.

Втратити права на відпочинку за кордоном можуть і ті, хто не виплачує невеликі особисті борги. Приміром, Горохівський районний суд Волинської області у жовтні заборонив чоловікові виїзд за межі країни у зв’язку з боргом фізичній особі 1 589 грн. Часто не випускають з країни і злісних неплатників аліментів.

«Раніше комунальники надсилали листи з погрозами подати до суду. Але із зростанням тарифів і випадками неплатежів комунальні підприємства змушені реально йти в суди. А накласти заборону на виїзд з країни – набагато простіше», – пояснює економічний експерт Олександр Охріменко.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2019 року вводиться пеня за кожен день прострочення оплати після дати, до якої повинні бути оплачені житлово-комунальні послуги.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024