Берестечко: соціальні працівники перевірили умови проживання дітей-сиріт

18 Листопада 2017, 12:58
2123

На території Берестечківської міської ради та Галичанської, Лобачівської сільських рад провели профілактичний рейд по обстеженню умов проживання та виховання дітей в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах та дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у сім’ях опікунів, піклувальників.

Рейд відбувся 16 листопада, його провели працівники відділу у справах дітей райдержадміністрації спільно із  районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 

З усіма батьками спеціалісти провели профілактично-роз’яснювальну роботу, щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність, згідно чинного законодавства. За результатами обстеження  підготували та направили подання до правоохоронних органів про притягнення батьків до адміністративної відповідальності.  Про це повідомляє служба у справах дітей райдержадміністрації.

Служба у справах дітей інформує, що ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, згідно зі ст.184 Кодексу України про адміністративні порушення, тягне за собою відповідне покарання.

Таким чином, згідно із законом, батьки не можуть розглядати виховання дітей як справу, якою вони можуть займатися чи не займатися. Це їхній громадянський і державний обов’язок, за який вони несуть відповідальність

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024