Мар'янівка: місяць після відродження цукрового заводу

19 Листопада 2017, 10:25
19921 Джерело: www.golos.com.ua

Цукровий завод відродило до життя ПП «Агро-Експрес-Сервіс».

Підприємство, яке відновило роботу у жовтні цього року, за добу переробляє 6200 тонн цукрових буряків. Забезпечується така потужність новітніми технологіями і сучасним обладнанням європейського зразка, що встановлене на підприємстві, – пише Голос України.

Загалом роботу на заводі отримало 420 людей. Половина з них — ті, хто раніше мав справу з цукроварінням. Адже в Мар’янівці цукор промислово виробляють уже понад півстоліття.

Як розповів генеральний директор «Агро-Експрес-Сервісу» Василь Муха, відбудовувати завод стало такою ж важкою ношею, як і побудувати новий. Свою роль у відновленні цукроварні зіграли й патріотичні почуття засновника та власника ПП «Агро-Експрес-Сервіс» Сергія Костючка, який народився у Старому Загорові, що від Мар’янівки за якихось два десятки кілометрів, і завжди багато робив корисного для рідного краю. Ось і зараз із відновленням заводу починає оживати Мар’янівка, а в багатьох сімей зажевріла впевненість у завтрашньому дні, бо мають стабільну роботу і заробітки, як, скажімо, в Олександра Василюка і його дружини Ганни. На ньому почали працювати з 1994 року.

«Коли підприємство довели «до ручки», думав: усе, на цьому історія мар’янівської цукроварні кане в безвість. Утім, десь там, на денці серця, жевріла надія. Нині ця надія перетворилася на впевненість, що все буде добре», — каже Олександр Василюк.

Довідково:
Приватне підприємство «Агро-Експрес-Сервіс» є одним із найбільших сільськогосподарських товаровиробників Рівненщини. Засновником підприємства є Костючко Сергій Степанович, котрий його і очолює на посаді генерального директора. Підприємство орендує майже 50 000 га землі в трьох районах Рівненської області – Млинівському, Радивилівському, Демидівському, а також у Кременецькому районі Тернопільської області та Горохівському районі

Напрямок господарювання - зерно-буряковий з розведенням тваринництва. Побудовано два нових робочих комплекси в селах Пляшева та Ярославичі «з нуля», на основі викуплених майнових паїв, які складаються з: адміністративних приміщень, виробничих майстерень, токарних цехів, автотракторного парку, соціальних приміщень - столової, гуртожитку, роздягальні, спортивної зали, душових.

Коментарі
19 Листопада 2017, 22:54
Побільше таких людей які щось відбудовуть у Марянівці, а то руйнувати, своїх Магер хватає. Вже й хлібоприймальне підприємство Дудка забрав. На черзі ще б молокозавод щоб хтось забрав, а то стоять руїни при вїзді до селища...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024