Мирне: прихожани відсвяткували 20-річчя Свято-Михайлівського храму

22 Листопада 2017, 21:53
10590

У день коли церква вшановує Собор Архістратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних Свято-Михайлівська парафія села Мирне відзначила своє не тільки престольне свято, а й 20-літній ювілей місцевого храму.

20 років для храму - вік, здавалося б, невеликий, але для парафіян - жителів села - це значна дата, пише сайт Горохівського благочиння.

Багато десятиліть після Другої світової війни православні села молилися у хатині, яку звели неподалік місця, де століттями стояв їхній Свято-Михайлівський храм, який став жертвою військових дій. Воістину кращого місця, ніж те, на якому і нині стоїть новоспоруджена церквиця, у всьому Мирному і не знайшов би. 



 

Образи з того, старого, храму є і нині у мирненській церквиці. Вони не мають якоїсь мистецької цінності, зате мають цінність історичну. До цих образів молилося не одне покоління села.

Церковний касир Євгенія Юстинівна Гребенюк розказує, що коли рили фундамент під новобудову, то знайшли і капсулу, яку предки мирненців (а тоді ще села Блудова) заклали при  спорудженні «старого» храму.

Свято-Михайлівський храм у Мирному споруджений у 1997 році завдяки підтримці тоді багатого місцевого колгоспу і має форму хреста. У день престольного свята сюди прийшло багато людей, і якби церквиця була меншою, всіх би й не вмістила.





 

По закінченню Богослужіння, відбувся хресний хід та був відслужений молебень.

Коментарі
23 Листопада 2017, 10:22
Мій любий Блудів... Тут моє дитинство... могилки рідних...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024