У Берестечку відкрили Центр національної пам’яті, історії та культури

23 Листопада 2017, 09:18
5030

У день Гідності та свободи у місті Берестечко Горохівського району урочистим концертом  відкрили  Центр національної пам’яті, історії та культури.

На створення центру передбачено більше трьох мільйонів гривень.

Новостворена установа розміщується в приміщенні колишнього кінотеатру. За словами мера міста Валентини Залевської, споруда була в аварійному стані і без опалення.

«Коли мене обрали міським головою Берестечка, то дуже хотіла цю будівлю довести до ладу і облаштувати тут будинок культури, адже його в містечку не було», – розповідає Валентина Залевська.

1

 

«Коли в місті проводилися свята, наукові конференції, присвячені історії цієї місцини, то берестечківцям навіть не було куди запросити гостей. Святкування проводилися під відкритим небом або у сусідньому селі Пляшева», – додає депутат Волинської обласної ради  Любов Ліпич.

У нове приміщення міська голова планує перенести Берестечківський народний історичний музей, який розміщується в пристосованому приміщенні міської ради.

Наразі зробили лише половину робіт. За 1 мільйон 840 тисяч тут облаштували фойє, глядацький зал, кабінет директора, гримувальну, санвузли, зробили опалення і довели до ладу фасад. За іншу частину коштів планують облаштувати приміщення для Берестечківського музею.


 

У Берестечку – великий будинок дитячої та юнацької творчості і музична школа, які відвідують не тільки місцеві діти, але й з сусідніх сіл.

«Нашим дітям є де займатися, є де навчатися, але місця де можна виступити, показати свої вміння не було. Тому ми дуже чекали цього будинку культури», – каже міська голова.

2

Мешканці Берестечка новим будинком культури дуже задоволені. На урочистий концерт з нагоди відкриття установи прийшло стільки людей, що концертна зала не вмістила всіх бажаючих.

«Приміщення кінотеатру було зовсім занедбане: провалювалася підлога, зі стелі капало. А зараз тут все милує око. Сюди хочеться прийти, щоб подивитися на наших діток, на наших артистів, послухати їхні виступи. І людей не соромно запросити, наприклад, театральну трупу з іншого міста», – тішиться мешканка Берестечка Леся Ткачук.


 

«Люди не ходили сюди, бо приміщення не опалювалося. А тепер ми сюди завжди приходитимемо. Ще б хотілося, щоб тут був кінотеатр – коли внуки влітку приїжджають до родин, щоб їх було чим забавити», – каже пенсіонерка Богдана Вараніцька.



 

Прес-служба Волинського УКРОПу

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024