Берестечко потрапило у промоційний каталог «Волинь унікальна»

24 Листопада 2017, 18:22
3286

У межах Програми розвитку туризму та рекреації в області на 2016-20120 роки департамент інфраструктури та туризму Волнської ОДА розробив та видав новий промоційний каталог «Волинь унікальна».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив завідувач сектору туризму Волинської обласної державної адміністрації Стас Ольшевський.

За його словами, наразі глянець надрукували польською мовою, а невдовзі з’являться україно- та англомовна версії.

«Каталоги будуть розміщені у центрах туристичної інформації та поїдуть на міжнародні виставки, де будуть розповсюджуватись із об'єднаного національного стенду України», - зазначає Стас.

На сторінках промоційного глянцю (польською, українською та англійською мовами) представлено пам'ятки архітектури, музеї, унікальні та історичні місця, заклади проживання (готелі, бази відпочинку, хостели, садиби), лікування (санаторії) та харчування.
 
До речі, до каталога у розділ «Місця історичних битв» увійшло Берестечко.
 
Адже саме тут відбувалася Битва під Берестечком (28 червня — 10 липня 1651)  — найбільша битва Хмельниччини, яка відбулася біля містечка Берестечко між Військом Запорозьким під командуванням Богдана Хмельницького та союзним йому кримськотатарським військом Ісляма III Ґерая з одного боку та армією Речі Посполитої під командуванням Яна II Казимира з іншого. Козаки у тій битві програли, адже татари зненацька полишили поле бою, захопивши з собою Богдана Хмельницького.
 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024