Волонтери Горохівщини - справжні патріоти рідної землі

05 Грудня 2017, 11:11
4662

У центральній районній бібліотеці відбулося районне свято, присвячене Міжнародному дню волонтера - свято кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання.

У 1985 році Генеральною асамблеєю ООН 5 грудня проголошено Всесвітнім днем волонтерів. У нашій країні слово волонтер активно увійшло в життя протягом останніх років. Воно стало зрозумілим як для молоді, так і для людей старшого покоління. Сьогодні волонтер – це, перш за все, людина з активною громадянською позицією, яка допомагає Збройним Силам держави.

Людей різного віку, соціального статусу та доходів об’єднала праця на благо рідної країни. Волонтерство стало для них не просто діяльністю, а невід’ємною частиною життя. Саме вони збирали і надавали матеріальну допомогу діючій армії, не забуваючи про знедолених співвітчизників. 

Ведуча заходу Валентина Гриб розповіла про історію відзначення в Україні Міжнародного дня волонтера та волонтерів Горохівського району, які всі вони були запрошені на свято. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході нашої держави. Привітали волонтерів району в.о.голови, керівник апарату райдержадміністрації Людмила Косюк, заступник голови районної ради Віталій Клемба.

У своєму виступі посадовці  наголосили, що волонтерство – добровільна неприбуткова діяльність, кваліфікована допомога на безоплатній основі, яка засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. В умовах, коли на нашу землю прийшла війна, волонтери долають відстані і бюрократичні перепони, діють згуртовано і професійно. Вони не лише збирають кошти, купують амуніцію і все необхідне, а ще, не зважаючи інколи на смертельну небезпеку, доставляють все необхідне нашим військовослужбовцям на передову.

Волонтери Горохівщини - справжні патріоти рідної землі. Їх подвигу вклоняються сотні земляків, їх підтримують, їхній приклад наслідують. Нині доброчинність об’єднує людей в усіх сферах життя і, безперечно, цей день є святом кожного, хто долучився до спільної справи. Та висловили щиру вдячність усім волонтерам за невичерпну жагу приносити користь суспільству, за чуйність і незламну віру у свій народ. За активну життєву та громадянську позицію, значний особистий внесок у розвиток волонтерського руху в напрямку зміцнення обороноздатності країни, а також з нагоди  свята  вірних добровільній справі громадян відзначено подяками районної державної адміністрації та районної ради, - зазначили керівники району.

Прекрасні художні номери подарували присутнім аматори РНД «Просвіта», викладачі музичної школи.

Відділ з питань внутрішньої політики, інформаційної діяльності та технологій апарату райдержадміністрації

Коментарі
05 Грудня 2017, 15:09
Клемба на всіх міроприємствах району як ведучий вже виступає. Його що спеціально для цього в районній раді тримають? Чи людина від партії більше нічого не може і не вміє робити.
06 Грудня 2017, 11:16
Цікаво, чому не названо волонтерів? Це ж дійсно люди, які жертвують своїм часом, здоров'ям, грошима. Чому названо тільки прізвища чиновників, вони ж не волонтери?!!<br/><br/>Петро Бабій, Віталій Гладун, Бернадський Микола - це ті, що збирають на АТО. Народ, хто кого з волонтерів знає - пишіть, треба уважити людей!!!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром