«Ґрунт для посіву капусти потрібно готувати восени», - фермерка із Мирного

06 Грудня 2017, 02:01
1975

61-річна Ольга Полікарова із села Мирне Горохівського району Волині вирощує на продаж капусту. Має 3 га поля. Продає різні сорти біло- й червонокачанної, пекінської, цвітної капусти.

Про це пише gazeta.ua

— Насіння заготовляю з осені. Навесні треба багато грошей витратити за раз. Тому купую щомісяця кілька десятків пакетів насіння різних видів. Донька їх замовляє в інтернеті у перевіреного виробника. Ранньостиглу висаджую на початку березня. Середньостиглу — від 15 березня до 15 квітня. Пізньостиглу — у квітні. Важливо дотримуватися термінів, бо інакше капуста не зав'яжеться.

Ґрунт для посіву готує восени.

— У суху погоду перекопую ділянку на глибину лопати. Поверхню не вирівнюю. Що крутіші ямки, то більше вологи зможе увібрати за зиму і весну земля. Як навесні розтане сніг, "закриваю вологу" — розрівнюю ґрунт граблями, щоб вода швидко не випаровувалася. Коли проростають бур'яни, одразу ж видаляю їх.

Небажано садити капусту після споріднених культур — турнепсу, редису, редьки, ріпи, гірчиці, брукви. Треба зачекати три роки. Тому капуста у мене росте на четвертій частині поля. На решті — картопля, цукровий буряк, інші овочі. Щороку міняю місцями.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024