Подбайте про захист вашої оселі, щоб на свята були спокійними

29 Грудня 2017, 10:00
2017

 Період святкових днів, коли люди їдуть на відпочинок, до родичів чи просто залишають оселю на кілька днів – найкращий час для квартирних злодіїв.

Тому Поліція підготувала кілька порад, як зберегти своє майно. Найефективнішим захистом від квартирних злодіїв залишається сигналізація. Спеціалісти допоможуть вам встановити на двері та вікна приховані спеціальні датчики, які реагують на неправомірне проникнення в оселю чи рух. Сигнал відразу надійде до поліції, або ж увімкне сирену, чим приверне увагу сусідів та злякає непроханих гостей.

Соціальні мережі також стають зловмисникам у допомозі. Не є секретом, що злочинці готуються до злочину заздалегідь та обирають  час, коли господарів немає дома. Одним із джерел інформації про майбутній об’єкт, можуть стати соціальні мережі, в яких користувачі, власники помешкань, повідомляють про терміни свого перебування на відпочинку. Поліцейські радять не повідомляти сторонніх осіб про свою відсутність та плани на відпустку чи вихідні.

Ваш дім – ваша фортеця. Якісні двері з кількома замками та решітки на вікнах – не забаганка, а вимога сьогодення. Умільці, які спеціалізуються на квартирних крадіжках, за лічені секунди можуть відчинити замок у дверях, не докладаючи особливих зусиль.

Теж саме стосується пластикових вікон через які  зловмисники можуть проникнути у помешкання. Тому правоохоронці радять подбати про безпеку свого дому та встановити надійні замки та решітки на вікнах.

Крім того, поліцейські звертають увагу, що іноді громадяни залишають ключі від дверей у загальновідомих місцях (під ковриком на порозі, на підвіконні, у поштовій скриньці тощо), чим зменшують «роботу» крадіям.

Пам’ятайте, що ваша  інвестиція у системи безпеки вашого приміщення – надійний захист майна на майбутнє.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024