Обговорили якість води Горохівського району

07 Січня 2018, 18:00
2841

Питання якості питної води для споживачів району розглянули під час робочої зустрічі в апараті райдежадміністрації.

Засідання відбулося 4 січня 2018 року у виконуючої обов'язки,голови, керівника апарату райдержадміністрації Людмили Косюк.

Там відбулася робоча зустріч з начальником Горохівського міжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Тетяною Рощиною.

В ході зустрічі обговорено питання щодо якості питної води.

«Якщо нестачу в воді питній тих, чи інших речовин, можна компенсувати раціональним та збалансованим харчуванням, то надлишок хімічних компонентів майже завжди має згубні наслідки для здоров’я людини. Тож контроль за якістю цієї невід’ємної складової нашого життя, має бути щоденним»—наголосила Людмила Косюк.

За словами Тетяни Рощини, службою здійснено низку перевірок дотримання норм санітарного законодавства щодо забезпечення якості продуктів харчування та питної води.

Так, з початку року всього заключено 53 договори з головами сільських, селищних та міських рад: Горохівським, Мар’янівським, Берестечківським ВУЖКГ, ПТУ № 27 м. Берестечко, Сенкевичівською ЗОШ-інтернат, відділом освіти молоді і спорту райдержадміністрації.

Також був організований лабораторний контроль за якістю надання послуг під час роботи пришкільних таборів, а також в період навчального року.

Укладено 20 договорів з підприємцями району, згідно яких проводились лабораторні дослідження води питної з централізованих джерел питного водопостачання.

Протягом січня-листопада 2017 року Горохівським ВУЖКГ проводились заходи для забезпечення безперебійної подачі води споживачам і надійної роботи мереж міста силами і коштами підприємства.

Власникам об’єктів водопостачання, де виявлені нестандартні проби води, було підготовлено та направлено рекомендаційні листи, щодо приведення питної води у відповідність.

Були надіслані запити головам базових рад району щодо уточнення джерел водопостачання населення та кількості криниць, з яких споживають воду сім’ї, в яких є діти до 3-х років.

Згідно отриманих інформацій, кількість об’єктів децентралізованого водопостачання становить – 3967. Кількість колодязів, що є у використанні сімей, де є діти до 3-ох років - 108.

Коментарі
07 Січня 2018, 20:19
То яка ж вода в Горохівському районі? Чи можна ЇЇ пити чи ні?А то сиділи-балакали,обговорили-і заплакали??
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024