Посадовці обговорили проблему насильства у сім'ях

11 Січня 2018, 13:30
2756

Про проблеми насильства у сім’ї говорили під час робочої зустрічі виконуюча обов'язки голови, керівника апарату райдержадміністрації Людмили Косюк з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Світланою Комар.

«Агресія, садизм загрожують заволодіти нашою свідомістю, душею, а тому необхідно вберегти себе від цього зла, оскільки насильство – це реальна загроза як для нашого життя та здоров’я, так для життя і здоров’я наших дітей», - наголосила Людмила Косюк.

Світлана Іванівна коротко охарактеризувала основні ознаки насильства та проінформувала про роботу служби у справах дітей у разі отримання повідомлення про можливе вчинення насильства одного члена сім’ї стосовно іншого члена сім’ї.

За Законом України «Про попередження насильства у сім’ї», насильство - це будь-які умисні дії фізичного, психологічного, сексуального чи економічного спрямування одного члена сім’ї стосовно іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю.

Службою у справах дітей райдержадміністрації спільно із суб’єктами соціальної роботи у разі отримання повідомлень щодо можливого вчинення насильства в родині терміново здійснюються виїзди у родини з метою з’ясування причин та обставин вчинення насильства у сім’ї, з’ясовуються факти насильства, його підтвердження чи спростування.

З батьками проводяться профілактичні бесіди щодо створення позитивного мікроклімату у сім’ї та ведення здорового способу життя. 

За результатами обговорення дано ряд доручень та наголошено на необхідності частіше проводити з батьками бесіди щодо створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей в родині.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024