Горохівський район отримав новий шкільний автобус

12 Січня 2018, 14:20
4661

Урочиста передача нового транспорту для школярів відбулася 12 січня, на Київському майдані у Луцьку.

Ці автобуст виділені замість тих, які у 2014 році передали у зону проведення антитерористичної операції. 

Один з нових шкільних автобусів, який незабаром буде возити школярів Горохівського району до навчальних закладів, отримали виконувачка обов'язків голови, керівник апарату райдержадміністрації Людмила Косюк та начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Білик.

1
Людмила Косюк отримує ключі
Людмила Косюк отримує ключі

Новенькі автобуси поїхали ще у 8 районів області. Зокрема, у Ківерцівський район  поїхали чотири новенькі жовті автобуси, у Камінь-Каширський, Локачинський та Шацький – по два, у Любешівський, Старовижівський, Луцький та Турійський – по одному автобусу.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що сьогодні в області дуже багато розмов щодо реформи освіти і оптимізації шкіл. Утім, за його словами, діти, які ходили раніше у школи, де було декілька учнів, нині пішли в опорні школи зі спорткомплексами, просторими класами, обладнаними за останнім словом техніки. Проте, для області актуальна проблема доїзду до опорних шкіл. Тож вже третій рік в області реалізовують програму щодо закупівлі шкільних автобусів.

Так, у 2017 році придбали вже 23 шкільних автобуси на загальну суму 38 мільйонів 605 тисяч гривень. З них – частину за державний бюджет та ще частину за кошти місцевої скарбниці. Протягом 2017 року уже вручили 8 автобусів, сьогодні ж – передали ключі ще від 15.

«Нехай ці автобуси служать освітянам, успішно підвозять діток до нових і тих, що будуть будуватися сучасних шкіл. У щасливу путь!» – сказав голова ОДА.

Опісля ж очільник Волині Володимир Гунчик урочисто вручив представнику кожному з вищезгаданих районів  ключі від новеньких автобусів для школярів.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024