«Краса Божого світу» — виставка художника Володимира Баранчука

12 Січня 2018, 17:18
5320 Джерело: Сайт Горохівської райдержадміністрації

 В центральній районній бібліотеці 11 січня  відбулася зустріч та персональна виставка творів художника Володимира Баранчука «Краса Божого світу», де він промовляв і своїми картинами і словом. Були представлені як невеличкі картини так і масштабні полотна.

Атмосфера була  неповторна –  картини зачаровували, бо випромінюють живу природу та історію - історію людей, подій, життєвих ситуацій. Музичний супровід під мелодію скрипки  додавали живої енергії, емоцій і позитиву.

Улюбленої тематики у художника немає. Коли є натхнення, він виїжджає на природу і малює пейзажі. Так на його полотнах з’явилися мальовничі краєвиди Горохівщини. В зображених селянських хатах, квітучих соняшниках, пейзажах і натюрмортах вбачається мальовнича, різнобарвна Україна – така, якою її бачить митець. Особливої уваги заслуговують картини – ікони та картини-роздуми на шевченківську тематику. Роботи автора справляють сильне емоційне враження.

«Якщо я захворів чи діти, немає натхнення, поганий настрій, я не беруся за пензель. Як сказав один художник: «Ми відповідальні за те, що малюємо». Тому не можна негативні емоції переносити на полотно. Хочеться все-таки нести позитив людям», – пояснює митець.

 Виконувачка обов'язків голови, керівник апарату райдержадміністрації Людмила Косюк, міський голова Віктор Годик, начальник відділу культури райдержадміністрації Діна Колесник привітали усіх з Різдвяними святами, з проведенням даної виставки та зазначили, що ця виставка створена для тих, хто цікавиться мистецьким життям нашого суспільства.

Вона має інформаційний та духовно збагачувальний характер і спрямована на залучення присутніх до перлин сучасного українського мистецтва, сприяє поглибленню духовного розвитку.

На відкритті були присутні представники громадськості району, гості художники,  друзі, родина митця.

 Народився Володимир Олексійович Баранчук 18 листопада 1942 року в селі Кутрів, що над Стиром. У 8 місяців став сиротою. Воєнне лихоліття забрало у нього батька Олексія Андрійовича. З мамою Оксаною Федорівною переїхав у село Буркачі.

Закінчив Мервинську семирічну школу, а згодом і вечірню середню. З раннього дитинства спостерігав як мороз малює на шибках візерунки, як виграє барвами осінній ліс. З Божого благословення в нього проявився талант до мистецтва.

У 1972 році з дружиною Лесею Дмитрівною переїхали в село Борочиче. Виростили дві дочки. У свої 75 років, незважаючи на численні хвороби, Володимир Баранчук веде активний спосіб життя та знаходить час малювати.

Художник Володимир Баранчук
Художник Володимир Баранчук

3

1
Присутні були в захваті від побаченого
Присутні були в захваті від побаченого

Художник розповідає про свої творіння
Художник розповідає про свої творіння

2
Картини та ікони
Картини та ікони

Пейзажі
Пейзажі

1
Картини
Картини

1
Музичний супровід
Музичний супровід



 

Коментарі
13 Січня 2018, 20:08
Неперевершено! Пишаюсь тим, що наш край багатий такими талановитими людьми. Многая літа, вам, Володя!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024