В Горохівському районі немає жодної ОТГ

13 Січня 2018, 14:56
2043

Горохівський район є аутсайдером в процесі децентралізації на Волині. Адже в ньму досі не створено жодної об’єднаної територіальної громади.

Така сама ситуація і в Камінь-Каширському районі.

Про це розповів консультант з правових питань регіонального відділення Асоціації міст України Валентин Малиновський.

На фінальній стадії процесу децентралізації Любомльський, Володимир-Волинський, Іваничівський, Любешівський райони, в яких залишилися необ’єднаними по декілька сільських рад.

Також посадовець заявив, що 2018 рік буде вирішальним для децентралізаційної реформи, а територіальні громади районів-аутсайдерів повинні все ж таки наважитися на об’єднання.

В області зараз існує 40 об’єднаних територіальних громад. 25 ОТГ створили минулого року.

Загалом, протягом 2015-2017 років в Україні 24 області сформували 665 ОТГ.

Серед лідерів об’єднавчого процесу – Волинська область.

Коментарі
13 Січня 2018, 22:41
Ну взагалі Малиновськийі не посадовець, і ніхто йому нічого не повинен. Об'єднання є добровільне а не таке яке хоче Малиновський. А Камінь Каширьск себе не вважає аутсайдером і похоже на те що полішукам хтось щось знов сказав зверху, що вони не спішать об'єднуватися. Знов будуть хитріші за всіх як і в випадку з Чорнобильом.
13 Січня 2018, 22:51
то ше треба добре подумати чи то погано, чи добре... Малиновський свою зарплату відробляє і йому в тій обєднаній громаді не жити...
13 Січня 2018, 22:51
Ну я нічого в тих обєднаннях не розуміюся, але як на мою голову то вже таким фахівцям як Малиновський пора розказати що такого видающого зробили ті громади які першими пообєднувалися, щоб можна було йти до голів сільрад і казати от там так то і так то і чого ви сидите. А то одна тільки мова ви не обєднуєтеся і ви аутсайдери. А чого аутсайдери? Може наоборот передовики.
23 Січня 2018, 19:28
В Горохові не відбулася обєднана громада через оскарження в суді процесу обєднання, в процесі розгляду справи було встановлено порушення вимог законодавства стосовно громадського обговорення формально без реального наповнення. Впевнений, що у багатьох обєднаних громадах було допущено аналогічні порушення але ніхто цього не оскаржував, і мають формальні обєднані громади де практично відсутня громадська ініціатива(. В цьому відношенні Горохів перший, було б добре щоб діячі місцевого самоврядування і експерти враховували виявлені порушення і старались зробити краще.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024