Сільце: обговорили питання децентралізації

23 Січня 2018, 17:30
2797 Джерело: Фото Анатолія Матвіюка

У селі Сільце, в приміщенні клубу, 21 січня, відбулась зустріч із місцевими жителями на тему «Децентралізація: нові можливості і перспективи».

А також  громадське обговорення проекту рішення Цегівської сільської ради «Про добровільне об’єднання територіальних громад», зокрема створення Мар'янівської ОТГ.

У зустрічі взяли участь експерти з Центру розвитку місцевого самоврядування у Волинській області Оксана Урбан і Анатолій Матвіюк та депутати сільської ради.

Про це йдеться на сторінці Цегівської сільської ради у Facebook.

За підсумками досить таки непростого діалогу було вирішено ще раз  обговорити проект рішення Цегівської сільської ради «Про добровільне об’єднання територіальних громад» і прийняти певне рішення з цього приводу  на наступну зустріч.

 Робочій групі з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад доручили:

  • більш детально вивчити питання функціонування у майбутній ОТГ освітніх і медичних закладів, зокрема можливість отримання жителями Сільця послуг у цих сферах за межами об'єднаної територіальної громади;
  • вивчити механізм створення старостинських округів, можливість організації роботи старости у Сільці або ж функціонування там підрозділу ЦНАПу.



 

Читайте також: Чому Сільце судиться з Цегівською сільрадою

 

Коментарі
23 Січня 2018, 21:43
Не так треба питання такі вирішувати. ой не так. От побачите в Бужанах потім по вказіці голови селяни помоляться і в них все буде). А в вас не буде ні старостинського округу, ні цнапів чи відділень, і взагалі нічого ви в тій громаді рішати не будете. В бужанців вчіться, в них навіть вода самоочищається ще до вступу в громаду.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024