За сприяння центру зайнятості 1165 горохівчан отримали роботу

23 Січня 2018, 19:12
2803

Державна служба зайнятості у 2017 році впроваджувала нові технології обслуговування населення і  роботодавців.

Це дозволило  якісно й результативно виконувати покладені на неї завдання, –розповідає прес-служба Горохівського центру зайнятості у звіті за 2017 рік.

В рамках реорганізації служби зайнятості з 5 грудня 2017 року почала повноцінно функціонувати Горохівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості.

У 2017 році розпочато впровадження нових технологій, що сприяють працевлаштуванню, зокрема презентації безробітних за допомогою відеорезюме, запровадження дистанційного спілкування з роботодавцем через скайп-співбесіди та відеорезюме вакансій. Як безробітні так і роботодавці мають можливість віддаленого доступу до ресурсів Єдиної інформаційно-аналітичної системи через «електронну чергу реєстрації громадян» та «електронний кабінет роботодавців».

Клієнти служби зайнятості вивчають англійську мову за допомогою реалізації освітнього проекту на базі он-лайн платформи «Lingva.Skills» та дистанційного навчання в он-лайн режимі освітнього проекту «PROMETHEUS».

Основний акцент в  роботі  - посилення  взаємодії з роботодавцями.  У  2017 році       зареєстровано   1173  вакансій,  що  більше на 11 відсотків проти 2016 року, на 22 роботодавців   збільшилася кількість подавачів вакансій, середня тривалість пошуку роботу з моменту реєстрації до працевлаштування зменшилася на 19 днів. 

Активно протягом року співпрацювали з органами місцевого самоврядування  в організації громадських робіт.

Долучались до впорядкування траси Луцьк-Львів. Упродовж 2017 року до громадських робіт залучено 149 безробітних, на паритетних умовах профінансовано 88,0 тис.грн. з коштів Фонду. 285 осіб з числа безробітних залучені до виконання робіт тимчасового характеру у роботодавців району, що надало можливість додаткової фінансової підтримки у період пошуку основного місця праці.

  З  метою  упередження   безробіття,  зокрема серед   молоді,    протягом   року   постійно  проводились    заходи    з  учнівською молоддю  в   ПТУ  №27  міста Берестечко   та   зі   студентською  молоддю   у Горохівському   коледжі   Львівського НАУ -  економічні  екскурсії,  тренінги,   зустрічі з роботодавцями, квести. 

  Під  час  ярмарку кар’єри у формі круглого столу на базі Студентського центру агробізнесу, проведеного у травні 2017 року  в Горохівському коледжі  представники агробізнесу мали  практичну  можливість висловити власні погляди щодо вимог роботодавців до молодого фахівця, а випускники – бачення майбутнього роботодавця та першого робочого місця.   

 Упродовж 2017 року послугами служби зайнятості в районі скористалися 2402 осіб з числа незайнятого населення, чисельність громадян, які отримали роботу за сприянням служби зайнятості становить 1165 осіб, в тому числі 17 безробітних з числа демобілізованих військовослужбовців та 4 особи з числа  внутрішньо переміщених осіб.

Оперативно, до надання статусу безробітного , працевлаштовано  пошукачів   роботи   на 14 відсотків  більше  проти минулого року  завдяки   збільшенню  кількості вакансій.

Восьмеро осіб отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи. За 2017 рік на нові робочі місця працевлаштовано 18 безробітних, з них 10 суб’єктів малого підприємництва, які здійснюють діяльність у пріоритетних видах економічної діяльності, та 8 безробітних – з числа соціально-незахищених. 

З метою сприяння зайнятості пошукачів роботи і підвищення їх професійно-кваліфікаційного рівня, що відповідали б вимогам роботодавців, організовується професійне навчання.

Протягом 2017 року охоплено послугами професійного навчання   за  робітничими професіями   (в тому числі – перепідготовка, підвищення кваліфікації) – 214 осіб з числа безробітних.

Серед осіб, котрі навчались за направленням служби зайнятості 13 осіб, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, котрі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття отримали  постійне  місце праці.
                  
   

 

Коментарі
24 Січня 2018, 10:34
Без такої штучної служби був би такий же результат. Роботодавці самі в примусовому порядку подають списки вільних посад, потім самі ці посади заповняють, але все приписують цій службі. Це тільки перекачка грошей...
24 Січня 2018, 16:21
не ховайтесь за псевдо. чекаю Вас для зустрічі з 8.00 до 17.15 Ваша думка важлива. мій телефон 03379 22920
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024