Поради, як знайти працівників на сезонні роботи

24 Січня 2018, 11:00
2686

Провідний спеціаліст Горохівської філії Волинського обласного центру зайнятості Тетяна Янюк на конференції садівників і ягідників Горохівщини розповіла, як знайти працівників на сезонні роботи.

Зокрема, Тетяна Янюк зазначила, що центр зайнятості завжди готовий надати консультації усім бажаючим.

З нашою допомогою цілком реально знайти працівників на сезонні роботи

Це досить гнучка пропозиція - працівники (з числа тих, що перебувають на обліку в Центрі) наймаються підприємцем на роботи тимчасового характеру на короткий термін. Люди, що направляються на роботу оформляються шляхом укладення договорів цивільно-правового характеру на певну кількість днів, але з обліку ці люди не знімаються.

Тетяна Янюк підкреслила, що така послуга можлива лише для підприємців, оскільки фізичні особи не можуть наймати працівників. Податок платиться з розрахунку від мінімальної зарплати за відпрацьовані дні чи години.

Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття компенсує єдиний соціальний внесок, якщо робоче місце є пріоритетним. Також можливо наймати працівників з інших регіонів, але необхідно за місяць попередити центр зайнятості про потребу у працівниках.

Нагадаємо, 23 січня у Горохові відбулася конференція садівників та ягідників.

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024