Горохівський календар: 25 січня – 70-річчя святкує Анатолій Притолюк

25 Січня 2018, 09:05
3228

Анатолій Павлович Притулюк народився 25 січня 1948 року в селі Ржищів Горохівського району, що на Волині, у селянській сім’ї фронтовика. Має дві вищі освіти. Закінчив Львівський зооветеринарний інститут і Луцький державний технічний університет. 
На керівній роботі – більше 35 років. Працював головним зоотехніком, заступником голови колгоспу, головою колгоспу.
Нагороджений орденом Дружби народів, орденом Ділових кіл України за заслуги перед людством. Депутат обласної ради трьох скликань.

Він розповідав, що чуття сім’ї, родини  йому передалося мені від мами, та пам'ятав як вона, рідна й мудра, научала своїх дітей, що колись в українців було родове дерево, що треба знати свій рід до сьомого коліна.

Отже, на дереві їх роду було  32 гілки материнські і 32 – батьківські.Батько повернувся з війни без ноги. З дитячих літ доводилося і орати, і сіяти. Крім того, ще й в армії служив фельдшером в окремому кавалерійському полку, який дислокувався в Єревані. Строкова запам’яталася  тим, що зі своїми однополчанами знімався у масовках більш як 20 фільмів. В армії дали направлення для вступу в Московську медичну академію.

Та жалів, що суворі реалії лишили його двох братерських гілок. У суворі роки війни від запалення легень помер найстарший Роман. Опроміненням під час служби в ракетних військах дочасно звело в могилу середульшого брата Олександра. Помер, не доживши і до 50. 

У рідному  Ржищеві зі своєю ріднею живе сестра Ганна.  Анатолій Павлович гордиться тим, що по батьківській лінії Притулюків, а материнській Семенюків було багато істинних хазяїв, які користувалися повагою і авторитетом у селі. Це земне хліборобське тяжіння, очевидно, передалося по дереву родоводу й йому.  
 Коли працював головою колгоспу імені Пархоменка в селі Озірцях Горохівського району, багато газет, від обласних до республіканських, обійшла цікава інформація про те, що колишній армійський кавалерист зумів «привчити» працювати на село аж два танки. Танки, переобладнали  на потужні тягачі, вони  у колгоспі і орали, і буксирували сільськогосподарську техніку, і розчищали від снігових заметів дороги не тільки в Озірцях, але й у навколишніх селах. Анатоій Притолюк 17 років головував, залишив там міцну матеріально-технічну базу.
«І в Озірцях, і в Мирному, Ватині, Ватинці та інших селах, де доводилось працювати, мені не соромно нині зустрітися з людьми, чесно дивитися їм у вічі». 

 У листопаді 1996 року збори акціонерів ВАТ «Горохівський цукровий завод» обрали Анатолія Павловича Притулюка головою правління. 

Зараз Анатолій Притулюк – на пенсії.Нагороджений орденом Дружби народів, орденом Ділових кіл України за заслуги перед людством. Депутат обласної ради трьох скликань.

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024