Захворюваність на туберкульоз в районі зменшилась на 53 %

25 Січня 2018, 11:01
1361

У виконуючої обов´язки голови, керівника апарату райдержадміністрації Людмили Косюк  24 січня відбулася робоча зустріч з начальником Горохівського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров'я України» Тетяною Рощиною. В ході зустрічі Людмила Косюк цікавилася санітарно-епідемічною ситуацією в районі.

За словами Тетяни Рощини, сьогодні  в Україні і в нашій області спостерігається  ускладнення  епідемічної ситуації  з вірусного гепатиту А та кору. В області зареєстровано 1 спалах вірусного гепатиту «А», де захворіло 6 осіб в т.ч. діти шкільного віку  та  43 випадки кору  в тому числі. 2 спалахи цього захворювання у навчальних закладах. В  основному хворіють ті, хто не був вакцинований. Слід зауважити, що  єдиним методом профілактики є вакцинація,  тому що захворювання викликає тяжкі ускладнення,  які можуть призвести до інвалідизації та смерті  хворого.

 На сьогодні рівень вакцинації у Горохівському районі проти кору складає дітей, що підлягають вакцинації в 1 рік 61,6%, старше 2-х років 19,2%. Хоча в Горохівському районі  випадків  захворювання на кір не зареєстровано, однак враховуючи міграцію населення, є ризики завезення даного захворювання  з інших районів та сусідніх областей .

Захворюваність на туберкульоз в минулому році  зменшилась на 53 %, зареєстровано 10 випадків проти 25 у 2016 році.

За 12 місяців 2017 року зареєстровано 2 випадки хвороби «Лайма»,  які  пов’язані із  збором грибів  та  ягід  в лісопаркових зонах за місцем проживання. А причиною стали  укуси  кліщів.

Випадки вірусного гепатиту «А», «Б», «С» дифтерії, правця, краснухи, епідпаротиту, лептоспірозу не зареєстровано.

З приводу покусів за антирабічною допомогою, звернулось 14 осіб. За даними Держпродспоживслужби сказ підтверджено  у 6 тварин (3 лиси, 3 кота)

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024