У селах Горохівщини провели рейд у сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах

27 Січня 2018, 11:01
3609

Служба у справах дітей райдержадміністрації спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, інспектором поліції Горохівського ВП ГУНП, 24 січня провели профілактичний рейд на  території Мар’янівської селищної ради, Бранівської та  Цегівської сільських рад. 

Про це йдеться на сайті Горохівської районної державної адміністрації.

Під час рейду з усіма батьками була проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність, згідно чинного законодавства. Наголошено про створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей в родині.

 Також під час проведення рейду була здійснена робота по залученню 2 неповнолітніх до навчання, які без поважних причин не відвідують навчальні заклади. Батьків цих дітей було суворо попереджено та наголошено на тому, що ухилення їх від виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, згідно зі ст.184 Кодексу України про адміністративні порушення, тягне за собою відповідне покарання.

Право дитини на належне батьківське виховання забезпечується системою державного контролю. Служба у справах дітей, як координуючий орган, постійно здійснює аналіз стану бездоглядності та правопорушень серед неповнолітніх, умов та причин поширення негативних явищ у підлітковому середовищі, вживає заходи щодо захисту прав дітей, попередження соціального сирітства, саме тому працівниками служби у справах дітей спільно із суб’єктами  соціальної роботи постійно проводяться цільові рейди, у ході яких перевіряються умови утримання та виховання дітей у  сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах, а також виявлення бездоглядних та безпритульних дітей.

Фото з рейду
Фото з рейду

Фото з рейду
Фото з рейду

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024