Берестечко: відбулася акція протесту проти буряковозів

27 Січня 2018, 16:08
10140 Джерело: Фото Ольги Надашкевич

Активісти Берестечка, 27 січня, організували акцію протесту проти великогабаритних автомобілів, які руйнують дороги міста.

Через Берестечко проходить траса Рівне — Перемишляни, і саме цими дорогами підприємство «Агро-Експрес-Сервіс» возить із Рівненської області цукрові буряки на Мар’янівку, до цукрового заводу –  розповідає видання «День».

Возить вантажними автомашинами, які завантажуються через верх, і ці машини прямують колонами по декілька в ряд. За короткий час жителі міста  отримали зруйноване в місті дороги, а також руйнується міст через річку Стир, який відремонтований у 2016 року.

 Люди написали звернення до голів Волинської ОДА та обласної ради, голови Горохівської районної ради з вимогою допомогти їм у ремонті цих доріг, місцеві люди активно його підписують.

Та коли ці автомобільні колони почали загрожувати навіть будівлям, берестечківці збунтувалися і просто поставили міську раду дперед фактом, що на знак протесту почнуть перекривати вулиці, якими й прямують ці автомобільні колони з буряками.

Берестечко розташоване таким чином, що значна його частина — саме та, де проходить дорога на Мар’янівку, розташована в низині. Будинки — понад дорогою. Тому в них дуже добре відчувається сильна вібрація, спричинена пересуванням автоколон з перевантаженими буряками великими машинами.

Люди не проти, що в районі почала оживати економіка і запрацював Мар’янівський цукровий завод. Але просять про одне: аби буряки та інші вантажі їхніми вулицями провозили автомашини, на вагу яких розраховане вуличне покриття.

Отже напередодні, до міської голови прийшла група людей,  і поставили до відома, що цієї суботи з першої години дня влаштовують пікет за мостом через Стир, на пішохідному переході.  Саме цим шляхом і прямують у Мар’янівку машини, які понищили наші дороги.

«Навіть у перший день Різдва не припиняли поїздок... А ще ж маємо зруйновану геть дорогу, яка також іде через центр міста, — це вулиця  Шевченка. Це вже інше підприємство возило свої вантажі. Живемо в такому історичному місті, громада об’єдналася, щоби провести благоустрій, окультурили парк, облаштували пляж над Стиром, відреставрували кінотеатр, що майже валився... І маємо тепер руїну на дорогах, які невідомо хто тепер має ремонтувати. Той, хто зруйнував і продовжує руйнувати, залишає після себе, образно кажучи, випалену землю, у людей хати двигтять від цих машин, беруться тріщинами...» – заявила Валентина Залевська.

4
Активісти
Активісти

3
Антивісти проти буряковозів
Антивісти проти буряковозів

2
Перекриття дороги
Перекриття дороги

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024