Гортаючи горохівський календар: 11 лютого – день народження Леонтія Філозофа

11 Лютого 2018, 10:25
2373

Сьогодні  на календарі – неділя, 11 лютого,тож нехай вихідний відзначиться для вас чудовим настроєм.

Бережіть себе та своїх близьких.

Іменини сьогодні святкують: Лаврентій, Гнат, Роман, Яків, Лука, Мокій, Юліан, Гарасим, Дмитро, Сильван

Цього дня свій День Народження святкує Леонтій Філозоф  – кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри алгебри і математичного аналізу Cхідноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Філозоф Леонтій Іванович народився 11 лютого 1950 року в селі Новий Зборишів. 

 У 1967 році вступив, і у 1971 році закінчив з відзнакою фізико-математичний факультет Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки за спеціальністю «вчитель математики». Після його закінчення працював стажистом-дослідником в Інституті математики Національної академії наук.
З 1973 по 1974 рр. працював вчителем фізики Датинської восьмирічної школи Ратнівського району.
У 1974 – 1977 рр. навчався в аспірантурі при Київському педінституті, керівником був Владислав Кирилович Дзядик.
З 1977 р. працює в Луцькому педінституті імені Лесі Українки.
В 1979р. захистив дисертацію в Інституті математики АН УРСР по спеціальності «математичний аналіз».
З 1982 р. і по даний час є завідувачем кафедри математичного аналізу. 
У 1989 р. було присуджено вчене звання доцента кафедри математичного аналізу.

Викладав і викладає дисципліни: «Алгебра і теорія чисел», «Теорія аналітичних функцій», «Математичний аналіз», «Вища математика», спецкурси з теорії наближення функцій. Працює за сумісництвом у Волинському інституті післядипломної і педагогічної освіти.
Є постійним головою журі обласних шкільних олімпіад з математики та членом журі Всеукраїнських олімпіад. Значну увагу приділяє роботі з обдарованими учнями.

Керує студентами математичного факультету при написанні магістерських, дипломних, курсових робіт; асистентською, педагогічною, навчальною і виробничою практикою студентів.

Опублікував методичні вказівки з математиного аналізу для студентів математичного факультету, методичні посібники для підготовки до турнірів юних математиків та ін. Автор понад 70 наукових публікацій. Публікації стосуються проблем теорії наближень.

Почесні звання:

Відмінник народної освіти,  знак «Антон Макаренко»

Район.Горохів вітає іменинників, Бажаємо Вам здоров’я, оптимізму, реалізації ідей і задуманих планів, посмішок фортуни, успіху, сімейного благополуччя і щастя. А ще бадьорості духу, стабільності, позитиву, яскравих подій, незабутніх вражень і тільки щасливих випадків.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з днем народження, надсилайте привітання та фото іменинників на електронну пошту [email protected] або у приватні повідомлення.Ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024