У Горохівському коледжі виступив народний театр із Лобачівки

18 Лютого 2018, 13:00
3671 Джерело: фото прес-служби Горохівського коледжу ЛНАУ

До Горохівського коледжу ЛНАУ завітав народний аматорський театр села Лобачівка з виставою «Мина Мазайло». Дійство відбулося 13 лютого. 

Режисером-постановником вистави був народний артист України, актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Петро Панчук, ідеться на офіційному сайті коледжу.

В особі однойменного головного героя, якого зіграв режисер театру Андрій Корнейко, показано типового українського перевертня, який заради власних амбітних цілей здатен не тільки змінити прізвище на російське, а й відцуратися своєї мови та звичаїв свого народу. Підтримують його у цьому дружина Лина, донька Рина та тітка Мотя з Курська. Абсолютно протилежним персонажем є син Мини Мокій. Це яскравий образ українця, що пишається своїм походженням та коренями свого роду.  Підтримує українську мову на свій лад та сперечається з Мокієм щодо правильності вживання тих чи інших слів його дядько Тарас, якого вдало зіграв Богдан Квятковський (він, як і Андрій Корнейко, є випускником агрономічного відділення Горохівського коледжу ЛНАУ).

Талановиті актори зуміли майстерно передати міщанську тупість, шовінізм та обмеженість, які засуджує у своєму творі драматург Микола Куліш. Глядацька аудиторія коледжу подякувала артистам театру щирими оплесками, побажавши їм натхнення та нових неперевершених ролей, а від адміністрації коледжу народному аматорському театру та акторці Людмилі Панчук були вручені іменні подяки.






1



1

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024