У Горохові відбулася година-реквієм за героями Небесної Сотні

22 Лютого 2018, 12:10
3052 Джерело: фото ілюстративне

Біля Символічного Хреста – пам’ятника «Борцям за волю України» у Горохові відбулися заходи, приурочені Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Там зібралось чимало люду, аби вшанувати пам’ять українців та горохівчан, які пожертвували власним життям заради кращого майбутнього для України та оберігаючи її від агресора на Сході. Панахиду звершив клірик Свято-Вознесенського храму УПЦ КП отець Валерій Братунь, – інформує сайт Горохівської районної ради.

«Пам’ять про них покрита новими бідами, новими випробуваннями, новими смертями наших славних Героїв. Тому мені дуже хочеться, щоб ми з плином часу не забували про них, бо ми вже звикли до біди і до страждань, звикли вже до війни. Нехай ці Герої дійсно не вмирають у нашій пам’яті та у наших серцях. Щоби наше шанування виражалось не лише в квітах, а у нашій гідності бути послідовниками їхньої справи, в нашій пам’яті про своїх Героїв, як символу свободи, жертовності і любові до рвдної землі. Вічна їм пам’ять», – промовив о.Валерій.

Присутні щиро помолилися за душі невинно вбитих на Майдані 4 роки тому, а також бійців, полеглих під час війни з російськими окупантами на Сході країни, разом виконали молитву «Отче наш»,  після чого відбулася година-реквієм «У нашій пам’яті вони назавжди залишились».

Із промовою виступив міський голова Горохова Віктор Годик, який зазначив, що українці вкотре довели, що ми – свободолюбива нація, яка має високу людську та національну гідність.

Герої Небесної сотні мають стати прикладом для кожного свідомого українця. Ми маємо робити все від нас залежне, щоб ті смерті не були марними.  Країна після трагедії стала іншою і потребує реальних змін в усіх сферах життя. Будемо завжди пам’ятати героїв Небесної сотні та воїнів, що загинули в зоні АТО. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Ми на порозі нових змін, нового майбутнього. Але якою ціною? Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним, – мовив Віктор Годик. 

На заході також виступив депутат районної ради Леонід Кравчук. Учні НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія міста Горохова» підготували пісні та вірші патріотичного змісту. Художнє читання «Мамо, не плач, я повернусь весною» виконали Сергій Цехош, Владислав Заєць, Богдан Пушинський. Пісня «Молитва за Україну» прозвучала у виконанні учня 5 класу Богдана Бойка. Солістка РНД «Просвіта» Вікторія Сосновська виконала молитву «Вічна пам’ять».

Наприкінці заходу відбулося урочисте покладання квітів до Символічного Хреста-пам’ятника.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024