Горохівчани відзначили День православної молоді

24 Лютого 2018, 11:09
3482

Серед офіційних церковних свят є одне особливе та незвичайне – День православної молоді. Воно було встановлене рішенням ХІV асамблеї Всесвітнього Православного Молодіжного Руху в 1992 році з благословення Предстоятелів усіх Православних Церков світу і відзначається щорічно на Стрітення, 15 лютого.

Чимало молодих людей із Горохівщини цьогоріч долучилися до святкування Дня православної молоді – вони взяли участь у авторському проекті Волинської єпархії – фестивалі молодіжок «Стрітенняfest», що 16 лютого відбувся у приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Загалом на фестивалі спілкувалися та обмінювалися досвідом представники 15 молодіжних православних об’єднань – усього, разом з духовенством, гостями, найменшими учасниками дійства – понад 250 чоловік. Делегацію Горохівського та Мар’янівського благочинь представляли члени молодіжки «Логос» із Горохова (духівник – отець Андрій Гаврилюк) та молодіжок із Холонева (духівник – отець Олексій Дзіндзя) та Широкого (духівник – отець Ігор Бондарчук).

На фестивалі горохівчани брали участь в тематичних лекціях, які приводили голова Волинського єпархіального братства тверезості імені святого праведного Іоанна Кронштадтського протоієрей Стефан Ярема, благочинний Голобської округи Володимир-Волинської єпархії УПЦ архімандрит Ніфонт (Омельчук) та православна журналістка, поетеса та аналітик програми «Духовні бесіди» Олена Шторм, долучалися до роботи дискусійного клубу, презентували власні проекти, а також цікаво та змістовно спілкувалися із духовенством. Для дітей діяла ігрова зона відпочинку. Усі охочі мали можливість скуштувати смачної випічки та гарячого чаю.

1
Члени горохівської молодіжки «Логос» разом із своїм духівником
Члени горохівської молодіжки «Логос» разом із своїм духівником

1
Отці Андрій Гаврилюк, Ігор Бондарчук та Олексій Дзіндзя під час фестивалю
Отці Андрій Гаврилюк, Ігор Бондарчук та Олексій Дзіндзя під час фестивалю

 

Роман НОВОСАД

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024