Берестечко: відкрили першу на Волині поліцейську станцію

01 Березня 2018, 17:25
5439

У місті Берестечко Горохівського району відкрили першу на Волині поліцейську станцію.

Про це повідомили у прес-службі поліції Волині.

Станція розпочала свою роботу у середу, 28 лютого. Поліцейські зазначають, що така станція на Волині - унікальна.

«Вона обслуговуватиме територію понад 20 населених пунктів, де мешкають майже 10 тис. жителів. Станцію обладнано комп’ютерною технікою, доступом до мережі Інтернет, а також бази даних системи МВС», - пишуть правоохоронці.

Варто зазначити, що станція об’єднала спільну роботу дільничних офіцерів поліції, груп швидкого реагування патрульної поліції та громади. Службові приміщення обладнані належною оргтехнікою, а також у них передбачено кімнати для роботи працівників ювенальної превенції з дітьми, працівників груп швидкого реагування та членів  громадських формувань.

«До основних функцій та завдань поліцейської станції відносять, зокрема, забезпечення на території поліцейської дільниці публічної безпеки та правопорядку, охорону прав і свобод людини, взаємодію поліції з органами правопорядку, державної влади та місцевого самоврядування», - зазначив Сергій Козак, виконувач обов’язків начальника ГУНП у Волинській області.

Громадяни матимуть можливість у будь-який час звернутися за допомогою до поліцейських.

У відкритті станції взяли участь Сергій Козак, начальник управління превентивної діяльності волинської поліції Володимир Солоненко, начальник Горохівського відділу поліції Сергій Поторась, а також секретар Берестечківської міської ради Орися Максимець.

Зауважимо, що створення поліцейських станцій здійснюють, зокрема, в рамках реалізації місцевих програм з профілактики злочинності та охорони громадського порядку.

«Відповідні програми профілактики спільно з органами місцевого самоврядування розроблені в усіх територіальних підрозділах поліції області. Зокрема, на їх виконання в 2017 році з місцевих бюджетів виділили понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. До кінця 2018 року на Волині планують створити 38 поліцейських станцій», - резюмують правоохоронці у дописі.




Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024