Горохів: осередок УТОС відзвітувався за проведену роботу

13 Березня 2018, 20:50
Горохівський УТОС 2880
Горохівський УТОС

У залі засідань Горохівської ТПО УТОС відбулися збори, на яких заслухали звіт про роботу правління за рік.

У них узяли участь заступник голови ВОО УТОС Августин Прох, голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк та заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Тиволюк.

Як зауважила голова правління Лідія Шумчук, організація об’єднує більше 180 чоловік. До її складу входять інваліди по зору як із Горохівського, так і Локачинського району.

В первинній організації діють соціально-побутова і оздоровча, культмасова, організаційна, жіноча ради, а також ревкомісія.

Незрячих систематично провідує настоятель храму Різдва Христового міста Горохова о. Андрій Гаврилюк.

«Відрадно, що деякі керівники прислухаються до наших прохань. Так, у 2017 році нам надали благодійною допомогою борошно, крупи, цибулю, макарони. За виділені кошти господарств ми купили кутю, горох. А ПП «Злагода» забезпечило нас м’ясними виробами. Завдяки цьому ми мали можливість пригощати людей бутербродами, пирогами, гарячим чаєм до дня Білої тростини і до Міжнародного дня інвалідів», - каже Лідія Шумчук.

Болючим питанням утосівців є опалення. Приміщення велике, є підведений природній газ, але немає коштів. Та й сама будівля, яка знаходиться в центрі міста, могла б стати окрасою Горохова.

«При нашому товаристві діє народний аматорський вокальний ансамбль «Надія», який протягом минулого року 21 раз виступав на районних і обласних сценах, і селах Горохівщини. Ми брали участь у Києві на пісенному фестивалі «Струни душі», на всеукраїнському конкурсі декламаторів в Херсоні, де зайняли І місце.

Діє в нас і драмгурток. У нас прекрасний керівник ансамблю і акомпаніатор Олександр Навроцький, режисер Валентина Гриб, декламатор-читець Людмила Кізлик та й, зрештою, і всі члени ансамблю, які доповнюють і збагачують його репертуар», - розповідає Лідія Шумчук.

Керівник подякувала усім членам УТОСу за підтримку та розуміння.

Запевнення допомогти інвалідам по зору прозвучало у виступі Тараса Щерблюка. Він наголосив, що чекає ділових пропозицій, які винесе на засідання найближчої сесії районної ради.

Згодом присутні заслухали виступ Володимира Тивонюка.

Певну допомогу пообіцяв і Августин Прох, вручивши пам’ятний подарунок організації.

Чоловіки вручили жінкам букети квітів, адже засідання відбувалося напередодні жіночого свята 8 березня.

Збори також заслухали звіти керівників відповідних комісій.

Поіменним голосуванням їх схвалили. У такому ж режимі підтримали кандидатури делегатів на обласну конференцію ВОО УТОС у складі Лідії Шумчук, Людмили Карніц, Олега Климонюка і Леоніда Мушита.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024