Син угринівського священика став свідком сходження Благодатного вогню

08 Квітня 2018, 13:43
3223 Джерело: фото з архіву Діонісія Сапожника

Син настоятеля Хрестовоздвиженського храму села Угринів священика Ростислава Сапожника Діонисій цього року як паломник став одним із дев'яти тисяч свідків сходження Благодатного вогню біля Гробу Господнього в Єрусалимі.

Щороку напередодні Великодня паломники з усього світу вирушають на Святу Землю. У Велику Суботу в Храмі Гробу Господнього все чекають сходження Благодатного Вогню, який символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскреслого Ісуса Христа, інформує «Район.Луцьк».

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. Щороку напередодні Великодня він сходить на свічки і лампаду в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Мільйони віруючих слідкують за трансляцією з Єрусалиму, і лише дев’ятьом тисячам щастить бути очевидцями цього чуда. Щоб виключити людське втручання, в храмі заздалегідь гасять всі свічки і лампади. А каплицю перевіряють на наявність джерел вогню.

Цьогоріч Діонисій Сапожник як паломник теж став одним із дев'яти тисяч свідків сходження Благодатного вогню біля Гробу Господнього в Єрусалимі.

«Дуже тяжко було потрапити у Храм Гробу Господнього, так як потрібно було мати спеціальний пропуск. Військові не пускали мене в старе місто, так як я не мав цього пропуску на руках, а він був у поліції. Але чудом я його отримав і попав в Храм. Людей було дуже багато, близько 9000. Поза межами Храму теж дуже багато. Люди приїхали сюди з різних країн світу. З 9 години ранку до 14 години дня очікування і молитов, а в 14:16 зійшов Благодатний вогонь. Переповнювала мою душу радість і благодать, вогонь в перші хвилини дійсно не завдає опіків, на собі перевірив. З молитвою і з новиною, що до наступного сходження вогню ми маємо час спасти свої душі я відправився далі у паломництво по Святій Землі», – поділився своїми враженнями про побачене Діонісій Сапожник.

Хлопець побував у складі делегації парафіян храмів Української Православної Церкви, які були захоплені у Західній Україні протягом останніх кількох років, інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

«Для мене це перша подорож до святого Єрусалиму, і, коли дізнався, що зможу особисто побувати на землі, де ходив Господь, дуже хвилювався. Їду молитися за мир у нашій країні, за спокій у нашому селі, і за те, щоб люди в Україні не конфліктували, а жили у злагоді. Церква, яка знаходиться у нашому селі, досить давня – їй вже близько 200 років. У вересні 2014 року за ініціативи одного місцевого депутата і голови колгоспу відбулося силове захоплення нашого храму представниками УПЦ КП – у церкві просто зрізали і замінили замки, а громаду не пускали до приміщення храму. Батюшці навіть доводилося служити просто на вулиці» – розповідає хлопець.

3

1

1

1

1

1

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024