Жертви катастрофи на ЧАЕС: у Горохові вшанували пам'ять героїв

26 Квітня 2018, 17:13
Цього дня українці вшановують людей, які ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій обов’язок 2564
Цього дня українці вшановують людей, які ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій обов’язок

У Горохові вшанували пам'ять жертв катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

Зустріч відбулась 26 квітня 2018 року на Пагорбі Слави, біля пам’ятника «Жертвам Чорнобиля».

Цього дня українці вшановують людей, які ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій обов’язок і врятували від біди не одне покоління. Серед ліквідаторів ЧАЕС були і жителі Горохівського району. 


Подякувати людям, які одними з перших були найближче до техногенної катастрофи, щоб якнайшвидше ліквідувати її наслідки, прийшли до пам’ятного знака голова районної ради Тарас Щерблюк, заступник голови районної ради Віталій Клемба, в.о. голови райдержадміністрації, керівник апарату Людмила Косюк, Горохівський міський голова Віктор Годик, представники установ та організацій, трудових колективів, громадськість міста.

За упокій душ жертв аварії присутні молилися під час панахиди, яку служив декан Горохівського деканату, настоятель Свято-Вознесенського храму УПЦ КП отець Андрій Сидор.

«У сьогоднішній пам’ятний, сповнений гіркоти і надії день, від імені районної влади щиро бажаю вам здоров’я, родинного благополуччя, визнання держави і вдячності земляків, на яку ви заслуговуєте по праву. Земний вам уклін, довічна вдячність усім тим, хто ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю», - наголосив в ході виступу голова районної ради Тарас Щерблюк.




Від імені ліквідаторів Чорнобильської АЕС до всіх присутніх звернувся голова районної організації «Союз Чорнобиль» Іван Карп’юк. Він закликав пам’ятати людей, які пожертвували своїм життям задля того, щоб на землі панувала мудрість і більше ніколи не повторився жах Чорнобиля.

Керівники району та міста, представники трудових колективів, громадськість, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  поклали вінки і квіти до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля».


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024