В Ощеві вшанували пам'ять Героя АТО Володимира Павлюка

12 Травня 2018, 16:56
3911 Джерело: фото Михайла Новосада

У День перемоги над нацизмом в Другій світовій війні громада села Ощів Горохівського району після мітингу-реквієму помолилася за спокій душі односельчанина – учасника АТО Володимира Павлюка.

День 9 травня в селі розпочався з молитви – настоятель місцевого Хрестовоздвиженського храму священик Роман Світлик відслужив панахиду біля обеліска воїнам у шкільному саду. Після цього біля школи відбувся мітинг-реквієм, на якому, зокрема вшанували як і спочилих і живих ощівчан-ветеранів Другої світової війни, так і героїв сьогодення – учасників АТО. 

Із сумом у серці вся громада вирушила на кладовище щоб знову віддати шану мужньому сину України, патріоту, учаснику АТО Володимиру Павлюку. Воїн народився і виріс в Ощеві. Тут він закінчив місцеву школу, одружився. У зону АТО Володимир Павлюк пішов добровольцем, служив у ДУК «Правий сектор». Повертаючись додому на Різдво, помер у місті Олешки. 

11 травня 2016 року Володимиру Павлюку відкрили пам’ятну дошку на місцевій школі, а 27 листопада 2018-го урочисто освятили пам’ятник на місцевому кладовищі. Його ім’я разом із іменами сотень українських героїв увійшло до «Книги пам’яті» та викарбуване на меморіальній дошці на Театральному майдані Луцька. 

До слова, парафіяльна громада села постійно допомагає сім’ям загиблих в АТО, старається в міру можливостей забезпечити їх усім необхідним. Отець Роман вкотре закликав усіх жителів села постійно молитися, щоби Господь врятував безсмертну душу воїна Володимира Павлюка, а нашій Україні подав мир і спокій. 

Шану Володимиру Павлюку віддали і його бойові побратими, демобілізовані воїни-ощівчани. 

Під час мітингу-реквієму на шкільному подвір'ї
Під час мітингу-реквієму на шкільному подвір'ї




Учасники АТО Олег Дмитрук та Юрій Сенюта
Учасники АТО Олег Дмитрук та Юрій Сенюта

Учасники війни та бойових дій Степан Гавель, Яким Маслечко, Віталій Зілюк
Учасники війни та бойових дій Степан Гавель, Яким Маслечко, Віталій Зілюк

Роман НОВОСАД

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром