Мар'янівська ОТГ буде створена

14 Травня 2018, 14:02
Судова тяганина щодо створення Мар’янівської об'єднаної територіальної громади у Горохівському районі закінчилася на користь майбутньої громади 4087
Судова тяганина щодо створення Мар’янівської об'єднаної територіальної громади у Горохівському районі закінчилася на користь майбутньої громади

Судова тяганина щодо створення Мар’янівської об'єднаної територіальної громади у Горохівському районі закінчилася на користь майбутньої громади. Селу зі складу сільради, яка погодилася на об'єднання з Мар’янівською селищною радою, не дозволили самостійно об'єднуватися з Гороховом.

Про це йшлося під час прес-конференції у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк розповів, що розгляд апеляційної скарги відбувся вчора, 11 травня.

«У Горохівському ОТГ відбуваються певні децентралізаційні процеси. Зокрема було рішення про створення Мар’янівської ОТГ, але розпочалася судова тяганина. Аналізуючи ситуацію, ми розуміємо, що судові позови почалися не для захисту чиїхось інтересів, а для призупинення формування ОТГ. Вчора був апеляційний розгляд справи. Висновок суду був на користь Мар’янівської ОТГ, що відкрило зелене світло для подальшого формування громади», - інформував Анатолій Пархом’юк.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк
Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк


Нагадаємо, що судитися взялося село Сільце, яке перебуває у складі Цегівської сільської ради. Усе тому, що у вересні 2017 року до Цегівської сільської ради надійшло звернення від Мар’янівської селищної ради про об’єднання в ОТГ з центром в селищі Мар’янівка. Вже наступного місяця Цегівська сільрада ухвалила рішення про згоду на добровільне об’єднання.

Втім жителі Сільця були обурені рішенням, мовляв, вони хочуть об’єднання з Гороховом і почали судову тяганину, втім, одне село не може об’єднуватися з іншою громадою, ніж тією, з якою вирішила сільрада.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024