Сморід в Мар'янівці: депутати скликають позачергову сесію.ДОКУМЕНТ

14 Травня 2018, 17:54
Більше третини депутатів Горохівської районної ради зібрали підписи та вимагають скликання позачергової сесії районної ради 3248
Більше третини депутатів Горохівської районної ради зібрали підписи та вимагають скликання позачергової сесії районної ради

Більше третини депутатів Горохівської районної ради зібрали підписи та вимагають скликання позачергової сесії районної ради.

Як повідомляє «ВолиньUA», причина скликання позачергової сесії – цілодобовий стійкий нестерпний запах у районі селища Марянівка та розташованих в окрузі сіл Горохівського району (Холонів, Цегів, Борочиче, Красів та інших), який виник протягом останніх місяців.

Як стверджують ініціатори відповідного депутатського звернення, сморід виник внаслідок бродіння відходів жому буряків, вивезеного на поля фільтрації Горохівським цукровим заводом, що знаходиться на відкритому повітрі. Через це в останні місяці до депутатів районної ради надходять численні скарги мешканців району.

З метою попередження та ліквідації екологічної катастрофи депутати райради просять керівництво ради запросити на цю позачергову сесію представників Горохівського цукрового заводу, прокуратури Волинської області, Державної екологічної інспекції в області, Головного управління Держспоживслужби в області та обласного управління водних ресурсів.

Ініціативна група пропонує їх керівникам надати пояснення щодо ситуації, яка склалася внаслідок господарської діяльності Горохівського цукрового заводу у зв’язку з гниттям жому цукрових буряків, виділенням у відкриті атмосферні прошарки повітря продуктів їх гниття, можливе стікання та потрапляння кислотних відходів у водні горизонти землі в районі забруднення та інших наслідків.

Окрім того, депутати-підписанти вимагають від керівників цих структур вжити заходів щодо усунення нестепних для населення району запахів у повітрі. Позачергову сесію депутати Горохівської райради вимагають призначити 18 травня 2018 року о 10:00 годині.

Позачергову сесію депутати Горохівської райради вимагають призначити 18 травня 2018 року о 10:00 годині
Позачергову сесію депутати Горохівської райради вимагають призначити 18 травня 2018 року о 10:00 годині

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024