Прогноз погоди в Горохові на неділю, 20 травня

20 Травня 2018, 08:00
1431

Цілий день в Горохові має бути сонячно, лише зранку може бути трішки прохолодно.

Температура повітря:

  • вранці: +10 градусів;
  • вдень: +18 градусів;
  • ввечері: +18 градусів.

Народний прогноз погоди:

Християни західного обряду святкують сьогодні свято П’ятидесятниці, яке православні та греко-католики відзначатимуть рівно за тиждень, 27 травня.

У нас сьогодні Ніла-Мироточивого, відомого афонського ченця ХVІІ століття. Народився він у невеличкому грецькому містечку, рано осиротів, виховувався дядьком-монахом. Невдовзі обоє вирішили залишити мир з усіма його спокусами та принадами й оселилися на Афоні. Ніл збудував собі келію на одній із найвищих і неприступних скель над урвищем, де ревно вправлявся в молитві, мовчанні та боротьбі з бісами. Після його смерті з тієї скелі потекло ароматне миро – так афонські ченці, а потім і паломники, дізналися, що Ніл за свої подвиги був удостоєний святості. Нілу Мироточивому приписують авторство «Посмертних пророцтв».

На Ніла Мироточивого зазвичай очікували дощів, які власне й були запорукою гарного врожаю. Про це свідчать численні прислів’я: «Як у травні дощ не паде, то й золотий плуг не виоре», «Як випадуть у травні три добрі дощі, то вродить хліба на три роки»; «Травневий дощ хліба на ноги підіймає» і нарешті найсмачніше: «Травневий дощ, як з грибами борщ».

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024