Прогноз погоди в Горохові на понеділок, 21 травня

21 Травня 2018, 08:00
1015

Ранок в Горохові обіцяє бути хмарним, без опадів. Вдень чекайте потепління і ясної погоди. Ввечері, можливо, хмари знову «закриють» сонце.

Температура повітря:

  • вранці: +9 градусів;
  • вдень: +18 градусів;
  • ввечері: +17 градусів.

Народний прогноз погоди:

Церква вшановує сьогодні пам’ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова, якого називають апостолом любові, бо саме він усим своїм життям і працями вчив, що людина без любові не може наблизитися до Бога ні на йоту. Він був одним з 3-х учнів, котрих Христос наблизив до себе. Іоанн супроводжував Христа до останньої хвилини Його земного життя. Після Його смерті турбувався про Божу Матір як люблячий син. Після Її Успіння проповідував у Ефесі та інших Малоазійських містах. Під час гонінь на християн був засуджений до смертної кари, яку невдовзі замінили засланням на о. Патмос, де написав книгу Одкровення (грецькою Апокаліпсис). Після повернення в Ефес (бл. 95 р.) написав 4-й варіант Євангелія (Євангеліє від Іоанна). Затримався на землі найдовше за всіх апостолів.

В народі цей день називали Іваном Миколкиним, Миколкиним батьком (завтра ж бо Миколая), Іваном-Градобоєм, Іваном Головатим. А ще – Іваном-відьмарським, адже на весняного Івана чаклуни та цілителі всіх мастей збирали трави. Селяни садили огірки і гарбузи. На Поліссі казали: «Будуть гурки в градках, як корови». Ввечері палили вогнища задля доброго врожаю льону.

Цього дня підмічали: якщо худоба пожадливо їсть траву, коні фиркають і хропуть – погода зіпсується. Вівці веселі і б’ються – на дощ із грозою.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024