Прогноз погоди в Горохові на п'ятницю, 25 травня

25 Травня 2018, 08:00
1967

Ранок і день в Горохові обіцяє бути сонячним. Але вже ввечері чекайте грозових хмар і дощу.

Температура повітря:

  • вранці: +13 градусів;
  • вдень: +22 градусів;
  • ввечері: +22 градусів.

Народний прогноз погоди:

Сьогодні в Європі відзначається європейський День сусідів. Його заснували в 1990 році декілька французів, мешканців 17-го округу Парижа. Мета дня шляхетна: зміцнення соціальних зв’язків, подолання ізольованості людини в сучасному суспільстві. Містяни збирала кошти і речі для сусідів, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, допомагали влаштуватися на роботу. Європейським день став у 2003 році, коли до Франції приєдналася Бельгія. Нині свято підтримують у 50 країнах світу. Організатори вважають, що для святкування треба зовсім мало: заздалегідь сповістити сусідів, спільно вибрати зручний час, а потім зібратися в якомусь будинку, саду, на вулиці, влаштувавши спільне застілля. Кожен має пригостити сусідів стравою власного приготування, а головне – поділитися гарним настроєм.

А ще сьогодні всесвітній день рушника – його відзначають шанувальники творчості британського прозаїка і драматурга Дугласа Адамса, автора захоплюючого «Путівника Галактикою». Як відомо, саме в цьому творі оспівується рушник, який є незамінною річчю для автостопника не тільки в мандрах земними дорогами, але й Галактикою. День рушника відзначався вперше в 2001 році в Британії.

Церква цього дня вшановує пам’ять святителя Єпіфанія, єпископа Кіпрського (403). Якщо на Єпіфана було жарко, то й літо мало бути жарким і спекотним.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024