Як Берестечківське училище презентувалося себе на Святі професійно-технічної освіти у Луцьку

02 Червня 2018, 15:00
2019

Уже 18 років поспіль волиняни збираються на Свято професійно-технічної освіти Волині.

Організаторами дійства, яке відбулось 30 травня на Театральному майдані міста Луцька, стали управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, за підтримки голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та сприяння Луцької міської ради.

У святі взяли участь більше 20 закладів професійної освіти області. На виставці-ярмарку в широкому асортименті були представлені різноманітні побутові товари та вироби, домашня випічка, дачні товари, садово-парковий інвентар, сільськогосподарська продукція, вироби з металу, дерева та лози, швейні та столярні вироби, виготовлені учнями та майстрами.


Охочі могли придбати продукцію за помірними цінами.

Професійно-технічне училище №27 м. Берстечко теж запрошувало до себе на навчання.

Заклад навчає учнів на базі 9 та 11 класів за такими напрямами:

  • Муляр, штукатури;
  • Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водій автотранспортних засобів категорій «С» та «В»;
  • Кухар, кондитер.

«Зараз трохи проблема з набором через те, що дітей мало в школах.На сьогодні ми вже відвідали всі школи. Стараємось якось заохотити учнів йти до нас. Ось наприклад відкрилась спортивна школа на базі училища від луцької «Волині», - каже Зелінський Андрій, керуючий учбовим закладом.

Розповідає, що учні в позаурочний час займаються футболом та приймають участь у змаганнях обласного значення. Заклад активно працює з підприємствами, щоб учні могли проходити якісну практику. Також потім допомагає працевлаштуватися.







1

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024