Священики передали кошти для Горохівського осередку УТОС

11 Червня 2018, 11:05
2687

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла кожного року в шосту неділю після Пасхи, коли Православна Церква згадує євангельську подію зцілення Спасителем сліпонародженного, у храмах Волинської єпархії УПЦ проводиться благодійний збір коштів для допомоги незрячим.

У  четвер, 7 червня, у Горохівському осередку УТОС відбулися урочисті збори, під час яких  благочинний Горохівської округи протоієрей Валерій Пилипчук, настоятель Хрестовоздвиженського храму села Ярівка разом з духівником незрячих  місцевим священиком Андрієм Гаврилюком за щорічною доброю традицією передали зібрані кошти з парафій Горохівського благочиння УПЦ в сумі 6 тисяч гривень для потреб Горохівської організації УТОС.

Благочинний також привітав цього дня місцевих незрячих з 85-річчям утворення Українського товариства сліпих, а ще — подарував для осередку аудіокниги Нового Заповіту. Ще в далекому 1933 році була утворена на теренах нашої держави організація, яка покликана всіляко оберігати і підтримувати осіб, які втратили зір.

Голова цієї місцевої організації Лідія Лукашівна Шумчук щиро подякувала благочинному, настоятелям та всім віруючим за пожертвувані кошти, які були зібрані з метою допомогти тим, хто позбавлений можливості бачити навколишній світ.










Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024