Горохівщина: залучать європейські кошти для створення єдиної фермерської мережі та реконструкції БК у Михлині

12 Червня 2018, 13:00
1455

Комунальна установа «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» виграла проект в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», згідно з яким на зміцнення потенціалу пожежних підрозділів області надійде 730 тис. євро міжнародної технічної допомоги.

Про це повідомила директор агенції Ірина Ітані на сьогоднішньому засіданні постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, - повідомляє прес-служба Волинської облради.

Вона зауважила, що волинський проект претендував на 1 млн євро підтримки, однак наразі обсяг фінансування зменшуються.


Зі слів Ірини Ітані, кошти будуть спрямовані на створення добровільно-рятуваних загонів, на оновлення обладанання пожежних частин та створення фільму на протипожежну тематику.

Крім цього, Агенція виграла в рамках програми "Польща-Україна-Білорусь" проект створення єдиної фермерської мережі та реконструкції будинку культури в с. Михлин Горохівського району.

Ірина Ітані повідомила депутатам, що агенція підготувала значно більше проектів, однак, вони не  пройшли в результаті конкурсного відбору.

Члени комісії вкотре наголошують, що волинське лобі є порівняно слабким і мало результативним у частині залучення коштів міжнародної технічної допомоги.


«Проекти потрібно не лише писати, а й далі рухати і відстоювати. треба, щоб був результат - залучення коштів», - зауважив голова комісії Валерій Курстак.

«Треба бути готовими боротися за кожного інвестора», - додав заступник голови Юрій Гупало. Депутати ставлять у приклад волинянам львівських колег, які виграють значно більше проектів.


Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024