Горохівські школярі стали призерами на фізкультурно-патріотичному фестивалі «Козацький гарт».

14 Червня 2018, 14:55
4937

Вихованці школи с.Мерва Горохівського району, вибороли призове третє місце в фізкультурно-патріотичному фестивалі «Козацький гарт».

На минулому тижні понад 500 дітей зі всієї області взяли участь у ХІІІ обласному Фестивалі фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині.

Цього року Фестиваль проходив в таборі «Сонячний» обласного Центру туризму, спорту та екскурсій. Це один з найбільших за чисельністю захід в області, де діти проживають у наметовому містечку та змагаються впродовж п’яти днів. Велика територія табору з озером дозволила забезпечити комфортне розміщення такої кількісті учасників.







У рамках Фестивалю відбувались паралельно два заходи: обласні змагання дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та фізкультурно-патріотичний фестиваль школярів України «Козацький гарт». На ці змагання зібрались кращі з кращих – команди-переможці районних та міських етапів.

Відкрився Фестиваль урочистим парадом команд. Під супроводом оркестру Національної гвардії та залп гармат підняли державний прапор України, після чого учасники вшанували пам'ять героїв, які полягли за незалежність України.

На відкритті Фестивалю побували заступник начальника управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Олександр Ткачук, начальник відділу освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту Луцької райдержадміністрації Олександр Хомич, заступник комісара Волинського обласного військового комісаріату, підполковник Збройних Сил України Ігор Підлісний, отаман Волинського козацького стрілецького братства Володимир Перчук, голова Волинського обласного товариства сприяння обороні України Анатолій Долінський, заступник командира військової частини 1141 Національної гвардії України Андрій Сало, директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Ігор Пасюк та представники різних громадських організацій.






Гості та учасники Фестивалю мали можливість познайомитись із двома виставками, які діяли в таборі - музейною експозицією «Народна війна» та зразками зброї.

Крім того, Волинський обласний комісаріат та громадське формування «БУГ» проводили для дітей майстер-класи з військової підготовки, де вчили азам руху різною місцевістю, військовим прийомам, поводженню зі зброєю, заходам безпеки та самооборони тощо.

Кожного дня діти з великим азартом та бойовим духом змагалися за першість в різноманітних спортивних та туристських змаганнях, військових іграх, історико-краєзнавчих та інтелектуальних конкурсах.

 Випробування у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») складались із 10 видів: стройової підготовки «Впоряд», змагань на «Туристсько-спортивній смузі перешкод», стрільби, військово-спортивних та інтелектуально-творчих іграх «Пластун», «Відун», «Рятівник», «Теренова гра», перетягування линви та конкурсів - таборування, звітів виконання завдань «Добре діло». У загальному підсумку переможцями обласного етапу гри став рій «Молода січ» загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Гірка Полонка Луцького району, друге місце виборола команда ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Раків Ліс Камінь-Каширського району і замкнули трійку лідерів серед двадцяти команд рій «Безстрашні» Володимир-Волинської школи-інтернату.

Змагання фізкультурно-патріотичного фестивалю «Козацький гарт» включали в себе шість залікових видів: спортивну естафету, перетягування канату, змагання з «човникового бігу», стрибків у довжину, стрибків через скакалку, конкурсу знавців історії України та спортивних досягнень, а також 2-х додаткових видів - орієнтування на місцевості «Козацькими стежками» і презентації команди. За результатами всіх випробувань статус найсильніших другий рік поспіль демонструють школярі Підгайцівського навчально-виховного комплексу Луцького району, друге місце в турнірній таблиці посіли учні ліцею №1 імені Є.Шабліовського м.Камінь-Каширського, а третіми стали школярі ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Мерва Горохівського району.



Додамо, що фестиваль організований управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та Волинським обласним Центром туризму, спорту та екскурсій за участі Товариства сприяння обороні України, Волинського обласного військового комісаріату, військової частини 1141 Національної гвардії України, Волинського відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України, Волинського осередку козацтва України.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024