На Горохівщині прапор ОУН-УПА прикрашатиме адмінбудівлі двічі на рік

15 Червня 2018, 10:50
3476

Горохівська районна рада приняла рішення вивішувати червоно-чорний стяг 20 лютого і 14 жовтня.

Під час роботи позачергової 23 сесії депутати одноголосно підтримали депутатський запит Галини Дзецько «Про використання революційного прапора ОУН на території Горохівського району». У проекті рішення йшлося, що прапор будуть вивішувати біля адміністративного будинку Горохівської районної ради та на будівлях органів місцевого самоврядування у певні дати: 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні та 14 жовтня – День захисника України, день створення УПА.

Депутатка від ВО «Свобода» Валентина Магурчак пропонувала внести ще дві дати – 1січня (день народження Степана Бандери) і 3 лютого (день заснування ОУН). Але, ні перша, ні друга дати не набрали необхідної кількості голосів.

Районних депутатів обурювала поведінка присутніх у сесійній залі молодих чоловіків, одягнених у футболки із символікою «Правого Сектора». Коли озвучені Валентиною Магурчак пропозиції не отримали підтримки, молодики починали лаятися до депутатів. Крапку на цьому поставив голова районної ради Тарас Щерблюк:

«Ніхто ж не забороняє вивішувати революційний прапор на будівлях, будь-коли та за будь-яких обставин. Але, хіба не краще було б, щоб цей прапор встановили раз і назавжди, як це зробили у багатьох містах? Нехай би майорів поряд із державним синьо-жовтим. Не потрібно надто політизувати це питання на кожній сесії»

Після цих слів народні обранці району одноголосно проголосували за затвердження  Рішення у вигляді, запропонованому Галиною Дзецько.
   

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024