Горохівчани зустрічали Миколу Вільчинського молитвою та квітами

15 Червня 2018, 15:40
11152

Горохів зустрів 15 червня загиблого на Сході Миколу Вільчинського.

У Горохові відслужили громадську панахиду за загиблим у зоні проведення операції об’єднаних сил земляком 26-річним Миколою Вільчинським.

Від самого ранку 15 червня горохівчани з живими квітами в руках поспішали до придорожньої каплички, аби зустріти траурний кортеж із тілом героя. Страшна звістка для всієї громади Горохівського району надійшла 12 червня.

Нагадаємо, що саме цього дня від кулі ворожого снайпера обірвалося молоде життя мужнього воїна із села Старики Миколи Вільчинського. Після прибуття траурна процесія, яку очолювали священики, повільно рушила до Символічного Хреста. У небо линула сумна мелодія «Плине кача». Вітер колихав червоно-чорні та синьо-жовті знамена із чорними стрічками. А під ноги стелилися живі квіти від небайдужих містян.

Панахиду проводив настоятель Свято-Вознесенського храму отець Андрій Сидор.

«Сьогодні плаче Горохів, плаче Волинь, плаче Україна. Молодий герой виконав свій обов’язок і перед людьми, і перед Богом. На жаль, ми знову втратили вірного сина нашої землі. Він міг би ще довго жити, глядіти маленьку донечку, піклуватися про дружину. Та війна з агресором не дає змоги жити мирним життям. Сьогодні ми прощаємося зі справжнім Героєм, який своїм життям захищав кожного з нас і всю Україну».

Молитовний спів не міг приглушити ридання молодої дружини, яка ні на мить не відпускала руку свого чоловіка. Сльози котилися і в побратимів, які не відходили від тіла.

Прощальну промову і слова вдячності родині загиблого проголосив голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк.

«Важко говорити у такі хвилини. Так сталося, що Микола пішов молодим. Але він пішов воїном, героєм. Він свідомо зробив усе, щоб ми жили у спокої. Нехай спочиває з миром».

Один із побратимів сказав, що він вірить у те, що «ті, хто загинули, рятують тих, хто воює далі. Відлітаючи у небо, вони стають ангелами-охоронцями своїм друзям». Після завершення панахиди тіло загиблого волинянина повезли у рідне село Старики. Герой повертався додому…













Фото Віктора Василюка зі спільноти «Горохів - моє місто»
Фото Віктора Василюка зі спільноти «Горохів - моє місто»

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024