16 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

16 Червня 2018, 07:00
3312

Доброго ранку, любі читачі. Сьогодні субота, 16 червня. 

Якщо ви не встигли зробити важливі справи вчора, обов’язково прокидайтеся раніше й довершуйте їх сьогодні. Нехай успіх не відстає, а ранкова кава додає бадьорості. Зустрічних вам усмішок, гармонії й смачного кавування!

День ангела святкують: Денис, Дмитро, Лука (Лукіян), Михайло, Павло, Панас (Опанас), Юліан.

Район.Горохів вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

16 червня - доволі незвичайне свято, Міжнародний день сімейних грошових переказів... У світі 250 мільйонів трудових мігрантів матеріально підтримують свої родини, а це аж 750 мільйонів людей. Заробітчани переказують гроші своїм дружинам та дітям, дорослі діти, ставши успішними за океаном, допомагають стареньким батькам, батьки нерідко шлють кошти дітям студентам, які здобувають освіту за кордоном... 

Історичні події 16 червня: що цікавого відбувалося

440 років тому (1578) у Львові страчено козацького ватажка, молдовського господаря Івана Підкову.

1903 – запрацювала відома компанія Ford Motor. Сьогодні підприємства компанії розташовані по усьому світу, а саме підприємство не тільки випускає широкий спектр автомобілів, але і контролює такі відомі марки як Volvo, Land Rover, Jaguar, Daimler та частково Mazda.

1919 – Папою Римським Бенедиктом XV було визнано незалежність УНР.

1925 – у Криму (Гурзуф) відбулося відкриття піонерського табору Артек, який на той час складався з 4-х брезентових наметів.

1934 – Харків приймав перший з’їзд письменників УРСР, на якому відбулося створення Спілки письменників України.

1963 – у космос полетіла перша жінка-космонавт Валентина Терешкова.

1998 – перші пологи в прямому ефірі. Американка погодилася на трансляцію своїх пологів в Інтернеті.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять святого мученика Лукиліяна і тих, що з ним. Петрівський (Апостольський, Петрів) піст. 

Погода: Сьогодні очікується +18..+23 °C, без опадів, слабкий вітер. Завтра: +19..+27 °C , без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 16 червня вшановується пам'ять мученика Лук'яна. У народі цей день називали Лука Вітренник, оскільки вітер у цей день був головним персонажем. На Луку найбільше боялись північно-східного вітру, який нібито приносить з собою безперервні дощі, шкідливі при дозріванні жита.

Наші пращури уважно слідкували за напрямком вітру: з північної сторони - буде день ясний; прохолодний вітер - може бути дощ з градом; з півдня чи заходу - до негоди; з південного заходу - негода надовго.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром