За допомогою цієї програми можна дізнатись, які ліки мають видавати безкоштовно

20 Червня 2018, 10:11
1507

Міністерство охорони здоров'я запустило нову програму «Ліки контроль» для перевірки ліків, які внесені до Національному переліку основних лікарських засобів і власне їх повинні закуповувати державним коштом. На сторінці конкретного лікарського засобу зазначено, чи входить він до державної програми.  

Про це повідомив на прес-конференції заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик, - інформує Експрес.

За посиланням можна також перевірити наявність ліків у тій чи іншій лікарні. Відповідні списки мають бути розміщені й на інформаційних стендах лікарень.

У додатку можна також перевірити, чи включений конкретний препарат у програму "Доступні ліки".  

-Коли користувач шукає препарат, йому випадає список препаратів. І ті ліки, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», позначені логотипом цієї державної програми. Можна зайти у картку препарату, подивитися на яких умовах можна отримати цей препарат і також перейти до покрокової інструкції, як саме отримати "доступні ліки". І так само щодо Нацпереліку", – розповіла голова правління ГО "Ліки Контроль" Наталія Гуран.

У випадку, якщо вам відмовляються надати ліки з цього переліку безкоштовно – слід писати скаргу.

Кожен пацієнт повинен знати, які ліки йому гарантує держава. Він повинен отримати їх в повному обсязі на весь курс лікування. Завдяки новому модулю в програмі "Ліки контроль" пацієнти зможуть дізнатися, які препарати їм гарантуються безкоштовно і з'ясувати, чи не забули про них сказати в лікарні, – зазначив Ілик.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024