23 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

23 Червня 2018, 08:35
1456

Доброго ранку, читачі.

На календарі субота, 23 червня. Наповнюйте свій день позитивними емоціями вже зранку. Вчіться радіти дрібницям, бо вони нерідко вказують на щось значне в житті. Нехай ранкова кава буде смачною, а розмови до неї – щирими.

Вдалого вам дня та радісного свята!

День ангела святкують: Анна (Ганна), Антоніна, Василь, Іван, Микола, Никон, Олександр, Олексій, Павло, Тимофій, Феофан.

Район.Горохів вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

23 червня День державної служби та Міжнародний Олімпійський день.

Історичні події 23 червня: що цікавого відбувалося

1803 – початок ери парових суден. Перший зразок було продемонстровано на річці Сена Робертом Фултоном.

1868 – з’явилася перша друкарська машинка. Демонстрація винаходу американця Крістофера Шоулза пройшла у Вісконсіні. Перший екземпляр мав досить великий розмір і міг друкувати лише великі літери. До всього, папір був у середині пристрою, тож друкар навіть не міг бачити результатів своєї роботи.

1917 – проголошення автономії України відповідно до прийнятого Центральною радою I Універсалу. Автором документу був Володимир Винниченко.

1941 – початок наймасштабнішої в історії танкової битви між військами фашистської Німеччини та СРСР. Подія відбулася в районі Луцьк-Рівне-Дубно-Броди.

1987 – український спортсмен Сергій Бубка у Празі встановив новий світовий рекорд у стрибках з жердиною – 6.3 сантиметри.

1990 – на історичну Батьківщину почали повертатися кримські татари.

2001 – папа римський Іван Павло II відвідав Україну з офіційним візитом.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православні християни вшановують пам'ять священномученника Тимофія, єпископа Пруського. За церковним календарем, триває Петрівський (Апостольський, Петрів) піст або Петрівка, який завершиться на свято Первоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня).

Погода: Сьогодні очікується +11..+14 °C, зливовий дощ, легкий вітер. Завтра: +12..+17 °C, зливовий дощ, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 23 червня вшановується пам'ять священномученика Тимофія Пруського. У народі день Тимофія називали мишачий писк. За повір'ям, у цей день по землі ходять-бродять привиди. Старі люди вірили і бачили у цю пору великі "зграї мишей" на подвір'ях, що не передвіщало нічого хорошого.

Погоду в цей день передбачали по диму від вогнища: якщо він піднімається стовпом - на ясну погоду, стелиться по землі - до негоди. А якщо на Тимофія засуха, то в цей день добра не чекай.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024