25 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

25 Червня 2018, 08:15
926

Доброго ранку!

Бажаємо продуктивного робочого тижня!

День ангела святкують: Андрій, Арсен, Анна (Ганна), Іван, Петро, Степан, Тимофій, Юліан.

Район.Горохів вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять преподобних Онуфрія Великого і Петра Афонського. За церковним календарем, триває Петрівський (Апостольський, Петрів) піст. 

Історичні події 25 червня: що цікавого відбувалося

1783 – французькому хіміку Лорану Лавуазьє вдалося довести, що вода – це сполука водню і кисню. Про своє відкриття він оголосив на засідання Паризької академії наук. Через два роки Лавуазьє вдалося синтезувати воду з цих двох елементів.

1857 – побачила світ збірка віршів французького письменника Шарля Бодлера «Квіти зла».

1946 – Радянський Союз вступив до Міжнародної футбольної федерації. ФІФА – найбільша спортивна організація у світі, яка несе відповідальність за найголовніші міжнародні футбольні змагання.

1950 – початок Корейської війни: Північна Корея напала на Південну.

1967 – вперше у світовому масштабі відбувся показ телепередачі у прямому ефірі. Завдяки трансляції 400 мільйонів глядачів у 24 країнах світу мали змогу почути прем’єру пісні «Бітлз» «All You Need is Love».

1969 – з’явилася група «Машина времени», яка стала піонером рок-музики у СРСР.

1969 – відбувся най триваліший тенісний матч в історії Вімблдону. Його зіграли американець Річард Гонзалес та Чарлі Пасарелу. Гонзалесу знадобилося 5 годин і 12 хвилин, щоб перемогти противника.

1974 – запущено радянську орбітальну космічну станцію «Салют-3».

Погода: Сьогодні очікується +13..+19 °C, зливовий дощ, слабкий вітер. Завтра: +15..+21 °C, зливовий дощ, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 25 червня відзначається день пам'яті преподобних Петра Афонського і Онуфрія Великого. У народі цей день часто називали Петро Поворот, оскільки з Петра Афонського сонце на зиму, а літо на спеку повертає.

У минулі часи було прийнято сіяти в цей день до обіду якесь біле зерно, а після обіду - чорне (гречку). Виконання цього правила гарантувало успіх. У цей день випадають великі роси. Наші пращури примітили, якщо дощ йде маленькими краплями - буде йти довго.
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024