Піймали шлюбного афериста, що промишляв на Горохівщині

25 Червня 2018, 17:05
2139

Шахрая Олександра Бурлаку, який втік з-під варти, затримали на орендованій квартирі у Києві.

Про це повідомили у Нацполіції.

Чоловік, що, зокрема, промишляв і на тенренах Горохівщини, утік під час конвоювання. На пошуки зловмисника залучили всі наряди столичних правоохоронців, орієнтування передані в інші регіони.

Як зазначають правоохоронці, завдяки злагодженій роботі оперативників та людей, які бачили підозрюваного і надали інформацію правоохоронцям, втікача затримали на Троєщині: там він на добу орендував квартиру.

Слідчі Дніпровського управління поліції розслідують кримінальні провадження, фігурантом яких є затриманий, за ч. 2 ст. 190 та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Окрім того, тепер зловмиснику доведеться відповідати ще й за втечу з-під варти: кримінальне провадження розпочате за ст. 393 ККУ.

Затриманий - 32-річний уродженець Молдови. Як повідомляли у поліції, на його рахунку - близько десяти ошуканих жінок та дівчат, зокрема і з Горохівського району: чоловік на сайті знайомств розміщував оголошення про пошуки дружини - охочих влаштувати особисте життя знаходилося чимало.

«На побачення кавалер приїжджав на елітних позашляховиках, які брав в оренду на кілька днів. Окрім цього, апартаменти для зустрічей винаймав у престижних будинках та називався впливовою людиною. Коли відносини переходили у спільне проживання, шахрай починав оббирати або ж саму жінку, або її рідних. Для цього пропонував вирішити серйозні питання за гроші», - повідомляв оперуповноважений карного розшуку ГУНП у місті Києві Олег Токаренко.

В останньому випадку близьким потерпілої він мав придбати меблі італійського виробництва та новий позашляховик із подальшою реєстрацією цього транспорту. І все це - за цінами, значно нижчими від ринкових. Як тільки шахрай отримав готівку – відразу втік.

Під час розслідування кримінального провадження слідчі зрозуміли, що мають справу із аферистом зі стажем.

Кілька років тому на території Волинської області він також ошукував людей: дівчатам пропонував одруження, іншим - вирішити різноманітні проблеми за грошову винагороду. Натомість зникав з грошима потерпілих.

Тоді "винахідник" називався високопосадовцем правоохоронних органів, а на зустрічі приїжджав у форменому одязі та демонстрував фіктивне службове посвідчення.

У 2013 році суд визнав його винним у скоєнні низки шахрайств та призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Відсидівши чотири роки, молодик опинився на свободі та знову взявся видурювати гроші у довірливих людей.

Чоловік офіційно перебував у міжнародному розшуку кримінальною поліцією Республіки Молдова за скоєння шахрайств у особливо великих розмірах.




 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024