3 липня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

03 Липня 2018, 07:45
1606

Доброго ранку, читачі. Сьогодні вівторок, 3 липня.

Зранку зігріє і збадьорить чашечка свіжозвареної кави. Найменш помітна посмішка подеколи може принести найбільше щастя, головне – щоб вона була щирою.

Шукайте гармонії зі світом і не баріться, бо вівторковий ранок якнайкраще підходить для вирішення справ та вдалого їх планування. Гарного вам дня!

День ангела святкують: Андрій, Гліб, Гурій, Іван, Інна, Лазар, Лука (Лукіян), Мефодій, Наум, Панас (Опанас), Римма, Хома.

Вітаємо іменинників та бажаємо мирного неба і здійснення мрій.

3 липня: які значущі події сьогодні відбувалися в Україні та світі в різні роки:

У 1885 році в Америці українські емігранти створили перше товариство взаємодопомоги «Братство святого Миколая».

У 1916 році в Лондоні відбувся суд у справі про катастрофу лайнера «Титанік».

90 років тому (1928) у продажу з'явилися перші телевізори.

У 1936 в СРСР була створена Державтоінспекція (ДАІ).

У 1944 під час операції «Багратіон» радянські війська звільнили місто Мінськ від фашистських загарбників.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православні християни згадують у молитвах священномученика Мефодія, єпископа Патарського. За церковним календарем, триває Петрівський (Апостольський, Петрів) піст або Петрівка, який завершиться на свято Первоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня). 

Погода: Сьогодні очікується +12..+20 °C, переважно без опадів, помірний вітер. Завтра: +16..+21 °C, без опадів, помірний вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять священномученика Мефодія, єпископа Патарського. У народі цей день називали Павутинним, тому що погоду «прогнозував» павук. Якщо в цей день він не розкидає павутину - буде дощ або буря.

А якщо знову плете павутину - зміна погоди на краще. Дуже часто цей день буває дощовим, з грозою. Дощ у цей день міг передбачати не лише павук. Якщо мурахи ховаються в купу - можна очікувати на сильний вітер, дощ, грозу: жаби в траву виповзають - також слід чекати на дощ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39