14 липня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

14 Липня 2018, 08:15
1141

Доброго ранку, читачі. Сьогодні субота, 14 липня.  

Нехай ранок буде добрим до вас, близькі оточують турботою, а ранкова кава надихає на корисні справи.

Не розчаровуйтеся через дрібниці, адже позитиву навколо значно більше. Вдалого завершення всіх розпочатих справ, якомога більше приємних митей протягом дня, а також хорошого відпочинку на вихідних!

День ангела святкують: Ангеліна, Аркадій, Василь, Дем'ян (Даміан), Кузьма (Косма), Іван, Костянтин, Лев, Олексій, Петро.

Район.Горохів вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

14 липня в історії:

  • 1021 - митрополит Київський Іоан І урочисто відкрив і прославив мощі святих руських князів Бориса та Гліба і встановив день вшанування їхньої пам'яті.
  • 1789 - повсталі парижани взяли штурмом королівську укріплену в'язницю Бастилію, символ тиранії династії Бурбонів. 14 липня національне свято Франції - День взяття Бастилії.
  • 1903 - народився відомий американський письменник Ірвінг Стоун.
  • 1918 - народився видатний шведський театральний і кінорежисер Інґмар Берґман (помер у 2007 році).

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять безсрібних Косми та Даміана, чудотворців.

Погода: Сьогодні очікується +18..+23 °C, зливовий дощ, легкий вітер. Завтра: +19..+23 °C, зливовий дощ, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 14 липня відзначається день пам'яті святих чудотворців безсерібреників Косми і Даміана. У селян у цей час починалась косовиця: "Кузьма і Дем'ян прийшли - на косовицю пішли". До цього часу поспіває малина, перші овочі.

Наші пращури на Кузьму і Дем'яна варили варення з аґрусу. У минулі часи помітили, хороша погода 14 липня обіцяє хорошу погоду 14 листопада, а якщо буде погана погоду у цей день, то й 14 листопада нічого хорошого не чекай.

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024