Чому «УПЦ та що не МП» так боїться закону про перейменування

25 Вересня 2023, 09:56
Будівлі та земельні ділянки УПЦ (МП) на мапі України БЛОГ 11894
Будівлі та земельні ділянки УПЦ (МП) на мапі України

Мапа земельних ділянок, якими володіє московський патріархат в Україні (станом на 579 день повномасштабної війни росії проти нас).

Виглядає як кір, або вітрянка на тілі України. Чимось нагадує мапу бомбардувань росією нашої землі. І якщо багато процесів у світі багато в чому залежать від наддержав, то в цій ситуації все залежить тільки від нас і від тих, кому ми довірились. 

Ніхто не каже забороняти будь-яку релігійну організацію. Ми вимагаємо, щоб називали все своїми іменами. 

Якщо «УПЦ та що не МП» не має відношення до РПЦ, то їм немає причин боятися закону про перейменування. Якщо ж ця Церква все ж має канонічний звʼязок з москвою (а він є), то це має бути зазначено в назві релігійної організації. Наприклад: «московський патріархат в Україні», «російська Православна Церква в Україні».

Наче все зрозуміло і просто, але ми поки «ще не готові». Хвороба не чекає, вона прогресує. І чим швидше почнемо лікування, тим більше шансів на порятунок і видужання. Звісно, якщо ми цього хочемо. 

Покажіть мені хоч би 1 таку червону крапку на мапі росії, де б була позначена парафія Української Церкви. Там немає жодної. У нас же – висипка.

Для тих, хто буде доказувати, що «УПЦ та що не МП» не має канонічного звʼязку з РПЦ, то скажіть: 

  • згідно з якою канонічною нормою Ви дієте та існуєте, адже ні Томосу про автокефалію, ні в Диптиху Помісних Церков УПЦ МП немає?
  • Якщо ж звʼязок з РПЦ розірвано, виходить, що це розкол. 28 років тисячі священників і вірян чули від представників МПвУ лиш одне: «ви розкольники», «ви безблагодатні». Все пригадую, як в Почаївській лаврі мені жодного разу не продали Святої води чи просфори, бо я «расскольник с Киевскаго Патриархата». Ми Вас так «величати» не будемо, виховання інше.
  • Чому на мапі єпархій РПЦ – усі єпархії УПЦ МП позначені як частина РПЦ? 
  • Чому досі частина архієреїв і священників УПЦ МП поминає московського патріарха, а частина ні?
  • Чому представники УПЦ МП з вказівки РПЦ так легко розірвала усі можливі звʼязки з Вселенським Патріархатом? Навіть розірвали Євхаристійне єдання, практично одночасно з москвою. А от на численні звернення українців розірвати звʼязок з РПЦ – немає ніякої реакції?

І ще багато чому, але відповідь буде і так очікувана…

Коментарі
25 Вересня 2023, 09:37
Адепти гундяївської секти ніколи не дадуть відповіді на ці питання. В нашій громаді ця наволоч продовжує свої біснування в приміщенні колишньої скотобойні. Адепти "русского міра" іванички, масалови, шинкаруки і тд - на ваших брудних загребущих руках кров українців
25 Вересня 2023, 10:30
Тому,що МП в Украіні -це товстий гаманець, який спонсорує війну в Україні, це просто бізнес ,а не віра. Нічого святого там не було ,і нема і ,не буде, заробляння грошей попами МП,
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024