Про війну, віру і перемогу: отець Іван Сидор дав інтерв’ю відомому каналу

20 Жовтня 2018, 11:24
Іван Сидор 5082
Іван Сидор

Він історик, випускник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А також священик і богослов – закінчив Київську православну богословську академію.

Отець Іван Сидор, священик трапезного храму Софії Київської, походить з родини священиків (батько – митрополит протоієрей Андрій Сидор – декан Горохівського благочиння, Волинської єпархії).

У дитинстві співав і грав на акордеоні, але найбільше любив церковні дзвони. Щорічно брав участь у конкурсі дзвонарів у місті Луцьку. З благословення намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря Преосвященного єпископа Агапіта (Гуменюка) ніс послух дзвонаря Михайлівського собору.

Узимку 2013 отця Івана почула вся країна. З часів захоплення Києва ордою хана Батия, Михайлівські дзвони вдруге в історії скликали киян на захист. Цього разу від орд Януковича, що атакували людей на Майдані з усіх боків.

З отцем Іваном чаювали ще напередодні Вселенського собору і не відали, які вісті прийдуть з Константинополя. Про віру і силу; про війну і перемогу; про місію у житті з отцем Іваном Сидором дивіться у інтерв’ю 5 каналу.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024